Proprietarul UPC vrea să preia operatorul britanic de cablu TV Virgin Media

Autor: Marius Oncu, Adrian Seceleanu Postat la 06 februarie 2013 21 afişări

Grupul american Liberty Global, care controlează operatorul telecom UPC România, se pregăteşte să înainteze o ofertă pentru compania Virgin Media, operator de cablu TV din Marea Britanie cu o capitalizare de 10,4 miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

Grupul american Liberty Global, care controlează operatorul telecom UPC România, se pregăteşte să înainteze o ofertă pentru compania Virgin Media, operator de cablu TV din Marea Britanie cu o capitalizare de 10,4 miliarde de dolari, potrivit Financial Times. O ofertă ar putea fi anunţată în următoarele zile, au afirmat mai multe surse apropiate situaţiei. Liberty Global a analizat şi în urmă cu cinci ani posibilitatea preluării Virgin Media, companie la care Virgin Group, controlat de Sir Richard Branson, mai deţine 3% din acţiuni. Un succes al ofertei pentru operatorul telecom britanic l-ar pune pe miliardarul american John Malone, principalul acţionar al Liberty Global, în competiţie directă cu fostul partener şi actual rival Rupert Murdoch. Murdoch deţine prin intermediul News Corp. compania BSkyB, unul dintre concurenţii importanţi ai Virgin Media. Virgin Media a confirmat, marţi, într-un comunicat scurt, că au loc discuţii cu Liberty Global. Grupul american a refuzat să comenteze.

Mai multe stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UPC,
operator de cablu TV,
Virgin Media
/actualitate/proprietarul-upc-vrea-sa-preia-operatorul-britanic-de-cablu-tv-virgin-media-10545977
10545977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.