PROIECT: Din 2019 intră în vigoare măsurile de diminuare a risipei alimentare

Postat la 26 decembrie 2018 99 afişări

Companiile din industria agroalimentară vor avea obligaţia să elaboreze anual un pan de diminuare a risipei alimentare, în primul timestru al fiecărui an, pe care îl vor prezenta autorităţilorşi să transmită la Ministerul Agriculturii până la 31 martie al fiecărui an rapoartele pentru anul precedent.

PROIECT: Din 2019 intră în vigoare măsurile de diminuare a risipei alimentare

Măsura face parte din normele de aplicare a Legii privind diminuarea risipei alimentare, puse în dezbatere publică. Documentul prevede că operatorii economici din întregul lanţ agroalimentar, indiferent de forma de organizare, autorizaţi/înregistraţi sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în vederea donării/comercializării de produse agroalimentare, iau măsuri ca în toate etapele de producţie, de procesare, depozitare, distribuţie şi comercializare a alimentelor, inclusiv în sectorul de industrie hotelieră şi al serviciilor alimentare, să fie respectate dispoziţiile cu privire la siguranţa produselor agroalimentare conform regulamentelor europene şi naţionale.

Citiţi mai multe pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alimente,
diminuare,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.