Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Autor: Cosmin Pirv Postat la 31 ianuarie 2022 39 afişări

Potrivit prognozei pentru perioada 31 ianuarie-13 febuarie, emisă luni de meteorologi, vremea se va răci treptat în a doua parte a intervalului.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Banat

În prima săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va avea variaţii în general între 3 şi 7 grade, iar a minimelor între -5 şi 1 grad. În cea de a doua, se va răci trepat, de la o medie a maximelor termice de 6...7 grade, iar a minimelor apropiată de 0 grade, până în jurul a 4 grade media maximelor şi -5...-4 grade a minimelor.Temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Crişana

Până la începutul celei de a doua săptămâni media temperaturilor pe întreaga regiune va avea valori între 1 şi 6 grade, în cazul maximelor şi între -6 şi 0 grade, în cazul minimelor. În zilele următoare vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la final temperaturile maxime vor fi în medie de 2...3 grade, iar cele minime de -6...-5 grade. Precipitaţii, în general slabe cantitativ, vor fi posibile aproape în fiecare zi.

Transilvania

În tot intervalul de prognoză media temperaturilor maxime se va menţine apropiată de pragul îngheţului, iar a temperaturilor minime va avea variaţii, în general, între -9 şi -4 grade. Aproape zilnic vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ.

Maramureş

Până la începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, media temperaturilor maxime va fi în general în creştere şi va atinge valori în jurul a 3 grade, iar a temperaturilor minime va avea variaţii între -8 şi -2 grade. În zilele care vor urma, se va răci uşor şi treptat, astfel că media maximelor se va apropia de 0 grade spre finalul intervalului, iar a minimelor va coborî sub -6 grade.

Moldova

În tot intervalul de prognoză media temperaturilor maxime nu va avea variaţii importante şi se va situa, în general, între 3 şi 5 grade. Minimele termice se vor menţine în general sub pragul de îngheţ, iar media lor va fi, în general, între -6 şi -2 grade. Temporar vor fi precipitaţii aproape zilnic şi în general slabe cantitativ.

Dobrogea

În cea mai mare parte a intervalului valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Media maximelor termice va avea variaţii, în general, între 5 şi 7 grade, iar a minimelor între -3 şi 1 grad. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în data de 1 februarie şi în intervalul 5 – 7 februarie.

Muntenia

Valorile termice vor fi, în general, mai ridicate decât ar fi normal la sfârşitul lunii ianuarie şi la începutul lunii februarie. Maximele termice vor avea o medie cuprinsă între 4 şi 9 grade, iar minimele termice, una ce se va situa între -6 şi -1 grad. Precipitaţii slabe vor fi posibile trecător şi pe arii restrânse, în data de 1 februarie şi, din nou, începând cu data de 5 februarie.

Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 şi 8 grade, iar a minimelor între -5 şi 0 grade. Precipitaţii slabe vor fi pe suprafeţe mici, cu o probabilitate mai mare între 5 şi 7 februarie.

La munte

În tot intervalul de prognoză valorile de temperatură se vor menţine preponderent negative. Media maximelor termice se va afla între -7 şi -1 grad, iar a minimelor între -12 şi -6 grade.

Temporar va ninge în fiecare zi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prognoză,
meteo,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.