Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a investit peste 1 mil. euro în creşterea capacităţii de depozitare şi în instalarea unor panouri fotovoltaice

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 03 martie 2024 55 afişări

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un proiect de 150 mil. euro al concernului turc Yildiz Entegre, a finalizat un program de investiţii de peste 1 mil. euro, ce a prevăzut creşterea cu 30% a capacităţii de depozitare pentru produsele finite şi instalarea unei baterii de panouri fotovoltaice pe o parte din halele de producţie.

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a investit peste 1 mil. euro în creşterea capacităţii de depozitare şi în instalarea unor panouri fotovoltaice

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un proiect de 150 mil. euro al concernului turc Yildiz Entegre, a finalizat un program de investiţii de peste 1 mil. euro, ce a prevăzut creşterea cu 30% a capacităţii de depozitare pentru produsele finite şi instalarea unei baterii de panouri fotovoltaice pe o parte din halele de producţie. Panourile fotovoltaice au fost prevăzute să compenseze 30-40% din consumul nominal de energie al fabricii ASA CONS din Turda, produ­când 100 kWh.

„Pentru 2024 ne pro­pu­nem să înlocuim una dintre staţiile de producţie a betonului, o operaţiune care va fi cu siguranţă di­ficilă, complexă şi scumpă ca nivel investiţional. Pe lângă aceasta, avem lista noas­tră de obiective şi indi­catori de buget pe care tre­buie să-i atingem sau să-i depăşim. Mai plănuim pen­tru acest an investiţii în flota de tipare, în echipa­mente mobile, precum şi în eficientizarea consumurilor energetice“, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bul­garia, managing director pentru Europa de Est al grupului CONSOLIS.

Anul trecut compania a fost implicată în mai multe proiecte importante, precum centre logistice pentru marii dezvoltători din acest domeniu - CTP sau WDP, magazine din reţeaua Dedeman, hale de producţie şi depozitare din domeniul food, cum ar fi Tymbark, Fuchs sau BHS (Hell energy drink). De asemenea, ASA CONS România este implicată în proiectul de 650 mil. euro al Nokian Tyres de la Oradea, aflat în prezent în curs de finalizare.

Unul dintre cele mai mari proiecte din istoria companiei turdene a fost finalizat în 2018, montajul structurii prefabricate a fabricii MDF Yildiz Entegre România de la Oarja, cu 70.000 de metri pătraţi construiţi. Pe parcursul anilor trecuţi, ASA CONS a lucrat la mai multe proiecte mari, precum centrul logistic Dedeman din Pantelimon, magazinele Dedeman de la Braşov şi Câmpulung Moldovenesc, un proiect pentru un producător japonez din zona Bucureşti, dar şi pentru dezvoltatorul logistic Transilvania Construcţii din Cluj. Anul trecut, compania din Turda a finalizat mai multe magazine şi centre logistice pentru Dedeman, centre logistice pentru CTP sau unităţi comerciale pentru retailerii Altex, Carrefour, Leroy Merlin sau Romstal.

„De la anul 2024, fiind un an electoral, avem în primul rând aşteptări de stabilitate politică şi legislativă, care sunt premisele obligatorii unui mediu economic echilibrat şi capabil de dezvoltare. Pe lângă asta, ne dorim ca proiectele mari în care suntem implicaţi să se concretizeze şi să le putem finaliza cu succes, ceea ce va contribui la dezvoltarea noastră ca şi companie“, a spus Bogdan Bul­garia.

ASA CONS România şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 30 mil. euro. Compania avea la finalul anului trecut 186 de angajaţi direcţi şi aproximativ 90 de oameni în cadrul firmelor subcontractoare, care lucrează constant, de mulţi ani, pe platforma fabricii ASA CONS de la Turda.

Producătorul de prefabricate şi-a început activitatea pe piaţa locală în anul 1999, ca parte a grupului ungar ASA, iar în 2008 compania a fost achiziţionată de grupul CONSOLIS, cu sediul în Franţa. În 2014, au fost finalizate operaţiunile de integrare a companiei soră ungare ASA Epitoipari KFT (companie aparţinând grupului CONSOLIS) în cadrul ASA CONS România, a cărei activitate este coordonată, în prezent, în totalitate de către managementul local. Pe piaţa de prefabricate locală mai activează jucători precum Prefab, Macon sau Somaco Grup Prefabricate.

laurenţiu.cotu@zf.ro 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.