Producătorul de cipuri Qualcomm concediază 1.500 de persoane şi părăseşte o parte din birourile din San Diego

Autor: Alex Ciutacu Postat la 21 mai 2018 21696 afişări

Producătorul de cipuri Qualcomm concediază 1.500 de persoane şi părăseşte o parte din birourile din San Diego

Qualcomm a concediat 1.500 de persoane în California şi va părăsi o parte din clădirile de birouri din Sorrento Mesa, San Diego, potrivit CNBC.

Angajaţii vor părăsi compania începând cu data de 19 iunie, potrivit unei note trimise de companie către autorităţi. Companiile sunt obligate să anunţe autorităţile atunci când îşi reduc forţa de muncă cu mai mult de 50 de persoane într-o perioadă mai scurtă de 30 de zile.

Dintre concedieri, 1.231 de persoane vor pleca din birourile din San Diego şi 269 de persoane din cele din Santa Clara şi San Jose.

Cel mai mare producător de cipuri pentru smartphone-uri a declarat în luna ianuarie că îşi va reduce costurile cu un miliard de dolari pentru a-şi îmbunătăţi câştigurile, ca parte a încercării de a refuza preluarea de către Broadcom.

Conducerea Qualcomm trebuie să îşi respecte declaraţia şi să readucă creşterea la nivel de profit. Vânzările anuale sunt în scădere de la an la an începând cu 2015, iar proiecţiile analiştilor arată că acestea vor mai scădea cu 3% în anul fiscal 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parasire,
birouri,
concedieri,
cipuri,
producator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.