Producătorii din ariile protejate îşi pot înregistra produsele sub un nou brand

Autor: Cosmin Pirv Postat la 05 iunie 2020 217 afişări

Ministerul Mediului a lansat, vineri, de Ziua Mediului, o nouă marcă înregistrată pentru produsele din ariile naturale româneşti. Peste 1.200 de producători din ţară sunt deja interesaţi să îşi înregistreze produsele sub acest brand.

Producătorii din ariile protejate îşi pot înregistra produsele sub un nou brand

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, marca înregistrată „Produs în Arie Naturală Protejată” este destinată produselor care îşi au circuitul de producţie în orice arie naturală protejată din ţară. 1200 de producători din ţară vor să solicite deja dreptul de utilizare al mărcii înregistrate, au anunţat reprezentanţii Ministerului.

În ţară există 1.574 de arii naturale protejate, zone în care locuiesc peste două milioane de români.

Printre produsele care pot fi reunite sun noua marcă se numără brânzeturi româneşti, sucuri naturale, ceaiuri din plante medicinale, vin sau pălincă tradiţională, ii sau servicii turistice.

De asemenea, până la finalul lunii septembrie, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate va deschide un magazin online care va vinde toate produsele care solicită şi obţin dreptul de folosire a noii mărci înregistrate.

„Sper că, o dată cu ideea noastră, tot mai mulţi români care trăiesc în ariile naturale protejate să fie impulsionaţi de acest nou instrument economic şi de piaţă pe care o deschidem să-şi dezvolte afaceri. Să producă alimente de calitate sau produse tradiţionale în ariile noastre protejate. Vrem să dăm valoare acestui brand aşa încât, produsele marcate cu Arie Naturală Protejată să fie cumpărate de români, dar să ajungă şi pe mesele europenilor”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Orice producător român va putea obţine dreptul de folosire a acestei mărci după ce solicită la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate şi parcurge un proces de auditare locală a produsului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
produse,
arie protejată,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.