Primul oraş din lume care a interzis folosirea smartphone-urilor în spaţiile publice

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 18 iulie 2020 243 afişări

Primul oraş din lume care a interzis folosirea smartphone-urilor în spaţiile publice

Yamato, un oraş de 240.000 de oameni din centrul Japoniei, a devenit primul oraş care le-a interzis cetăţenilor să îşi folosească smartphone-urile în spaţiile publice, anunţă The Japan Times.

Cetăţenii nu vor primi sancţiuni dacă vor încălca noua lege, însă având în vedere spiritul civic specific arhipelagului nipon, regula va fi, cel mai probabil, respectată.

Oficialii oraşului au declarat că oamenii trebuie să conştientizeze faptul că „smartphone-urile nu ar trebui folosite când mergem pe stradă”.

La începutul anului, autorităţile oraşului au efectuat un studiu în două locaţii, observându-se comportamentul a peste 6.000 de pietoni, şi au ajuns la concluzia că doar 12% dintre cetăţeni şi-au folosit smartphone-urile în timp ce mergeau pe stradă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
smartphone,
interzicere,
japonia,
dependenta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.