Primul hotel din lume care renunţă la chei. Oaspeţii vor intra în cameră cu telefonul

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 iulie 2014 360 afişări

Primul hotel din lume care renunţă la chei. Oaspeţii vor intra în cameră cu telefonul

Lanţul hotelier Hilton a anunţat de curând că va demara un proiect de eliminare a cheilor şi cartelelor folosite pentru intrarea în cameră, înlocuindu-le cu o aplicaţie specială ce va fi instalată pe smartphone-uri.

Pe lângă această facilitate, oaspeţii vor putea folosi aplicaţia atunci când fac check in şi chiar înainte de a ajunge la hotel, pentru a selecta camera dorită. Până la sfârşitul anului, lanţul vrea să implementeze sistemul în peste 4.000 de unităţi la nivel mondial, relatează Business Insider.

Diverse lanţuri hoteliere au mai încercat să implementeze un astfel de sistem, dar nu la un număr atât de mare de unităţi de cazare. Practic, atunci când oaspeţii sosesc, ei pot urca direct în cameră, fără a mai fi nevoie să piardă timp completând formulare la recepţie.

"Am analizat răspunsurile primite de la mai mult de 40 de milioane de clienţi ai lanţului Hilton, şi este evident că aceştia doresc mai mult control," a declarat Geraldine Calpin, senior vice president al lanţului Hilton Worldwide.

Hilton intenţionează ca toate hotelurile sale să poată beneficia de tehnologie până la sfârşitul anului 2016.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/primul-hotel-din-lume-care-renunta-la-chei-oaspetii-vor-intra-in-camera-cu-telefonul-12997904
12997904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.