Primele rezultate după preluarea Credit Suisse: UBS a raportat un profit net de 1,03 miliarde de dolari pentru primul trimestru, în scădere cu 52% faţă de anul trecut

Autor: Ştefan Stan Postat la 25 aprilie 2023 24 afişări

Primele rezultate după preluarea Credit Suisse: UBS a raportat un profit net de 1,03 miliarde de dolari pentru primul trimestru, în scădere cu 52% faţă de anul trecut

UBS a raportat un profit net de 1,03 miliarde de dolari pentru primul trimestru, în scădere cu 52% faţă de anul trecut, pe fondul unei probleme legate de litigii vechi. Acestea sunt primele rezultate ale băncii elveţiene de când a anunţat preluarea rivalului Credit Suisse.

Analiştii estimaseră că va înregistra un profit net de 1,75 miliarde de dolari pentru acest trimestru, potrivit Refinitiv.

Banca elveţiană şi-a majorat provizioanele de 665 de milioane de dolari în urma unei chestiuni litigioase legate de titlurile garantate cu ipoteci rezidenţiale din SUA.

"Performanţa noastră de bază solidă şi intrările puternice din acest trimestru demonstrează că continuăm să fim o sursă de stabilitate pentru clienţii noştri în perioade de incertitudine semnificativă", a declarat directorul general Sergio Ermotti, într-un comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
profit net

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.