Primarul oraşului Mioveni a fost reţinut după ce ar fi acceptat 30.000 de euro pentru angajarea unui medic

Autor: Mediafax Postat la 05 octombrie 2023 42 afişări

Primarul oraşului Mioveni a fost reţinut după ce ar fi acceptat 30.000 de euro pentru angajarea unui medic

Primarul oraşului Mioveni, din judeţul Argeş, a fost reţinut după ce ar fi acceptat 30.000 de euro pentru angajarea unui medic. Georgescu Ion a fost prins când dădea înapoi prima tranşă din şpagă, pentru că nu a reuşit să îşi ţină promisiunea.

Procurorii DNA Piteşti au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a primarului oraşului Mioveni, judeţul Argeş, pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Georgescu Ion este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină „promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

Miercuri, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
retinere,
mioveni,
acceptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.