Primarul din Berzunţi: Urătorii au exagerat un pic. A fost o parodie, nu susţinem războiul

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 ianuarie 2023 32 afişări

Parada de Anul Nou din Berzunţi care a scandalizat Ambasada Ucrainei la Bucureşti a fost o parodie, susţine la RFI primarul localităţii din judeţul Bacău, Ştefan Tifan, în opinia căruia ceata respectivă „a exagerat un pic”.

Primarul din Berzunţi: Urătorii au exagerat un pic. A fost o parodie, nu susţinem războiul

„Din păcate, ceata de pe Butucaru a exagerat un pic, dacă pot spune, la anumite chestii şi a făcut o parodie, nimic altceva, o parodie, cu nici o altă intenţie, cu nici o idee pro-războiului sau pro-Rusia sau pro la ceea ce se întâmplă astăzi la nivel naţional (internaţional-n.r.), între Rusia şi Ucraina. Aşa că printr-o simplă parodie s-a ajuns unde s-a ajuns (...). A fost o simplă scenetă, a fost o parodie care a distrat efectiv lumea (...). Dacă cineva a ascultat urătura aia până la capăt, cei doi mari şefi de state s-au îmbrăţişat, mă refer măscăricii şi-au dat mâna şi au zis că totul e bine şi va fi bine în viitor. A fost o

parodie, toată lumea este împotriva războiului”, spune primarul Ştefan Tifan.

În opinia edilului, „parodia înseamnă că poţi să faci parodie de toate”.

Ambasada Ucrainei la Bucureşti a reacţionat, marţi, după ce în Bacău a fost oganizată o glumă cu „mascaţii din Berzunţi, varianta de război” în cadrul căreia au fost folosite simboluri ruseşti. Şi Poliţia Bacău a anunţat o anchetă.

„Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federaţiei ruse, în judeţul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriştilor ruşi. Suntem convinşi, că asemenea manifestare contrazice despoziţiei poporului român, care şi-a exprimat sprijinul necondiţionat Ucrainei în războiul declanşat de către Federaţia Rusă împotriva statului ucrainean. Sperăm că aceast eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea română”, au scris reprezentanţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, marţi, pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii Ambasadei spun că simbolurile agresiunii ruseşti trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată.

„Apelăm la instituţiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă şi detaliată a evenimentului menţionat”, mai spun reprezentanţii Ambasadei.

În imaginile apărute pe Facebook cu mesajul „Mascaţii din Berzunti, Bacău, varianta de război”, se văd mai multe persoane, unele în uniforme se seamănă uniformelor militare, cu măşti negre pe faţă şi purând în mâini obiecte de par să fie arme. În plus, autoturismele de teren pe lângă care merg persoanele respective transportă ceva ce seamănă cu rachetele, iar unele au inscripţionată litera „Z”, care, de la începutul invaziei în Ucraina, a devenit simbol pus pe tancurile armatei ruse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tifan,
berzunţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.