Primăria Oradea investeşte peste 71 mil. lei în reabilitarea energetică a opt unităţi şcolare

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 31 ianuarie 2024 20 afişări

Primăria Oradea investeşte peste 71 mil. lei în reabilitarea energetică a opt unităţi şcolare

Primăria Oradea a demarat un proiect de investiţii în valoare totală de 71,4 mil. lei (14,3 mil. euro) pentru reabilitarea energetică a opt unităţi şcolare din municipiu. Reabilitările sunt finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în vederea creşterii eficienţei energetice în conformitate cu strategia de dezvoltare a municipiului, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Oradea.

’’Conform legislaţiei în vigoare, îmbunătăţirea eficienţei energetice este un obiectiv strategic al politicii energetice naţionale, datorită contribuţiei majore pe care o are la realizarea siguranţei alimentării cu energie, dezvoltării durabile şi competitivităţii, la economisirea resurselor energetice primare şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Contractele aferente acestor investiţii au fost semnate cu ministerul de resort în februarie anul trecut.’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea. Durata estimată de execuţie a fiecărui obiectiv de investiţii este de 14, respectiv 24 de luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oradea,
investitii,
reabilitare energetica,
scoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.