Primăria Oradea investeşte peste 186 mil. lei în eficientizarea sistemului de termoficare a oraşului

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 20 februarie 2024 25 afişări

Primăria Oradea investeşte peste 186 mil. lei în eficientizarea sistemului de termoficare a oraşului

Primăria Oradea a demarat un proiect de investiţii de aproximativ 186,2 mil. lei (37,4 mil. euro) pentru eficientizarea sistemului de termoficare a oraşului, prin înlocuirea grupului energetic 1 existent cu un grup energetic modern. Contractul a fost semnat cu asocierea dintre companiile Loial Impex din Suceava (lider), Engul SRO din Slovacia şi Moldproiect ASD din Suceava, potrivit unui comunicat de presă al primărie Oradea.

Proiectul de investiţii prevede înlocuirea grupului energetic Blocul 1, pus în funcţiune în anul 1966 din CET Oradea, grup aflat la limita duratei de viaţă, cu echipamente noi de ultima generaţie. Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni. Sursele de finanţare necesare investiţiei sunt asigurate prin accesarea fondurilor disponibile prin Programul ’’Termoficare’’, prin care Guvernul României participă cu 85% din cheltuielile eligibile, conform ghidului de finanţare, diferenţa fiind acoperită din bugetul local al PMO, prin fondul Investiţii, Înlocuire şi Dezvoltare (IID).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oradea,
termoficare,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.