Primar Sector 5: Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, pentru a se putea face dezinsecţia

Autor: Cosmin Pirv Postat la 21 martie 2024 36 afişări

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a cerut demararea procedurilor pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ din sector în data de 25 martie 2024, pentru dezinsecţie.

Primar Sector 5: Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, pentru a se putea face dezinsecţia

Potrivit unui postări pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a solicitat aparatului de specialitate din cadrul primăriei demararea tuturor demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ din sector în data de 25 martie 2024, pentru dezinsecţie în şcoli şi în perimetrul acestora, începând de vineri, 22 martie, după finalizarea orelor de curs.

Conform postării, edilul a stabilit de comun acord cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ca şcolile să fie închise, având în vedere sesizările venite din partea părinţilor.

Reprezentanţii primăriei arată că măsura vine în urma cazurilor izolate de existenţă a ploşniţelor în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru. În acest sens, Direcţia de Învăţământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 a transmis o solicitare către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

„Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor în şcolile din Sectorul 5. Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecţie ca la carte. Nu putem risca, nu vrem ca situaţiile întâlnite în cele două şcoli să se multiplice. Îi asigur pe copii, profesori şi părinţi de toată implicarea mea în acest caz! Vom verifica şi cauza apariţiei ploşniţelor în şcolile I.C. Brătianu şi Petrache Poenaru!”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
şcoli,
dezinsecţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.