Prima zi din ultimii doi ani când în această ţară nu are loc nicio crimă

Autor: Florin Casota Postat la 13 ianuarie 2017 178 afişări

Prima zi din ultimii doi ani când în această ţară nu are loc nicio crimă

Joia, 12 ianuarie 2017, a fost prima zi din ultimii doi ani când în El Salvador nu a avut loc nicio crimă, scrie The Guardian

El Salvador este una dintre ţările cu cele mai ridicate rate ale criminalităţii din lume. Harward Cotto, comisarul poliţiei, a anunţat că joi  nu a avut loc nicio crimă. Ultima oară când acest lucru s-a întâmplat a fost pe 22 ianuarie 2015, potrivit datelor Associated Press. Înainte de asta, s-a mai întâmplat acest lucru o dată în 2013.

În 2015, în jur de 100 de oameni la fiecare 100,000 de cetăţeni au fost ucişi, cea mai mare rată de omucideri a unei ţări care nu se află în război. În 2016, rata crimelor a scăzut cu 20%, dar El Salvador tot este una dintre cele mai violente ţări din lume cu 81,2 de crime la 100.000 de cetăţeni. 

Foto: Manu Brabu/AP

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.