Prima vizită în România a unui premier chinez după 19 ani: Li Keqiang a ajuns la Bucureşti şi a fost aşteptat de Ponta la aeroport

Postat la 25 noiembrie 2013 56 afişări

Prim-ministrul chinez, Li Keqiang, a ajuns la Bucureşti, pentru prima vizită în România a unui premier al Chinei după 19 ani, fiind aşteptat la aeroport de către premierul Victor Ponta.

Prima vizită în România a unui premier chinez după 19 ani: Li Keqiang a ajuns la Bucureşti şi a fost aşteptat de Ponta la aeroport

 Premierul român l-a întâmpinat la scara avionului pe prim-ministrul chinez. Li Keqiang a fost primit cu pâine şi sare de doi tineri îmbrăcaţi în costume naţionale româneşti.

Apoi, garda de onoare a intonat imnurile de stat.

Cei doi şefi de guvern vor merge împreună la Palatul Victoria, unde vor avea o discuţie legată de stadiul relaţiilor politice şi economice dintre cele două state şi vor asista la semnarea mai multor documente de cooperare bilaterală în domeniile energiei, sanitar-veterinar, industrial, societăţii informaţionale şi culturii.

Va fi adoptată şi o Declaraţie comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperării bilaterale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prima-vizita-in-romania-a-unui-premier-chinez-dupa-19-ani-li-keqiang-a-ajuns-la-bucuresti-si-a-fost-asteptat-de-ponta-la-aeroport-11720193
11720193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.