Prima ţară din fostul bloc comunist care legalizează căsătoriile homosexuale

Postat la 20 iunie 2023 132 afişări

Prima ţară din fostul bloc comunist care legalizează căsătoriile homosexuale

Căsătoria între persoane de acelaşi sex a fost legalizată în Estonia. În plus, astfel de cupluri vor avea voie să adopte copii. Legea corespunzătoare a fost adoptată de parlamentul local.

Acesta va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024. Aceasta este prima ţară din spaţiul post-sovietic care a făcut un astfel de pas.

Letonia şi Lituania, celelalte două ţări baltice care au fost anexate anterior de Uniunea Sovietică, au proiecte de lege privind parteneriatele între persoane de acelaşi sex blocate în parlamentele lor.

Parlamentul din Estonia a aprobat marţi o lege pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, devenind prima ţară din Europa Centrală care a făcut acest lucru, scrie Reuters. Căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală în mare parte din Europa de Vest, dar nu în ţările din Europa Centrală care au fost cândva sub conducere comunistă şi membre ale Alianţei Pactului de la Varşovia conduse de Moscova, dar acum membre ale NATO şi, în mare parte, UE.

„Mesajul meu (către Europa Centrală) este că este o luptă dificilă, dar căsătoria şi dragostea sunt ceva pe care trebuie să le promovezi”, a declarat premierul Kaja Kallas. „Ne-am dezvoltat foarte mult în aceşti 30 de ani, de când ne-am eliberat de ocupaţia (sovietică). Suntem egali între ţările cu aceeaşi valoare”, a adăugat ea.

Proiectul de lege a primit 55 de voturi în parlamentul cu 101 de locuri, de la coaliţia de partide liberale şi social-democrate pe care Kallas a adunat-o după victoria sa puternică la alegerile din 2023.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casatorii,
comunism,
homosexual

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.