Prima reacţie a lui Ciolacu despre demisia Gabrielei Firea: nu are nicio legătură directă cu cazul

Autor: Andreea Tobias Postat la 14 iulie 2023 54 afişări

Prima reacţie a lui Ciolacu despre demisia Gabrielei Firea: nu are nicio legătură directă cu cazul

„Îmi este foarte clar că doamna Gabriela Firea în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu acest caz” - este prima reacţie a premierului Marcel Ciolacu după demisia Gabrielei Firea: „aştept acum ca şi primarii să îşi asume pe deplin responsabilitatea”.

„Am avut astăzi o discuţie la Guvern cu doamna ministru Gabriela Firea pe tema <azilelor groazei>. Îmi este foarte clar că doamna Gabriela Firea în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu acest caz. Cu toate acestea, a fost o presiune uriaşă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea. În consecinţă, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de acest caz, doamna Firea a decis să îşi depună mandatul de ministru al Familiei”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Acesta ţine să sublinieze că apreciază „gestul voluntar pe care l-a făcut doamna Firea”.

„Lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici. Aştept acum ca şi primarii, şefii de Consilii Judeţene, directorii de instituţii publice locale sau şefii din poliţie care au avut o legătură cu <azilele groazei> să îşi asume pe deplin responsabilitatea. Toţi trebuie să facă un pas în spate. Lucrurile nu se vor schimba, însă, doar cu un număr de demisii. Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societăţii să fie acoperită de un şir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel. Este nevoie de o schimbare reală, în profunzime, ca să putem repara acest sistem odios care a corupt conştiinţe în schimbul banilor. Mi-am asumat ca prim-ministru acest lucru. Şi voi merge până la capăt! Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română şi de restul cultelor din România, precum şi de societatea civilă. Nu am nicio milă pentru cei care au distrus vieţile şi sufletele unor oameni fără apărare”, a adăugat prim-ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
firea,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.