Primul serviciu de taximetrie gratuită din România: TAXI GRATIS

Autor: Razvan Muresan Postat la 03 iulie 2013 56567 afişări

Alex Boabeş este singurul român care a fondat prima companie de taximetrie gratuită din România, TAXI GRATIS. Serviciul de taximetrie de urgenţă inaugurat în luna aprilie se adresează exclusiv clienţilor care au probleme de sănătate sau urgenţe, bătrânilor, nevăzătorilor şi celor fără posibilităţi financiare.

Primul serviciu de taximetrie gratuită din România: TAXI GRATIS

„Ideea a venit spontan pentru că şi eu am avut nevoie de un astfel de serviciu şi nu m-a ajutat nimeni. Am început cu un prieten cu maşinile personale, dar el s-a retras din lipsă de timp şi acum am rămas doar eu”, spune tânărul de 23 de ani. Boabeş primeşte între una şi patru comenzi pe zi, iar în restul timpului lucrează în ture de noapte la o companie IT din Bucureşti. În prezent serviciul este disponibil în sectoarele 2 şi 3, iar toate costurile sunt suportate de tânărul filantrop. „Plătesc cam 1.500 de lei lunar pe benzină. Oamenii au fost la început reticenţi pentru că există percepţia că nimic nu este gratis. Acesta este un proiect unic în România şi poate chiar în lume”, mai spune Alex Boabeş.

Tânărul spune că prietenii s-au declarat iniţial împotriva proiectului, susţinând că ar fi o risipă de timp, însă ulterior au început să aprecieze gestul său de a transporta benevol oamenii cu probleme. „S-au făcut şi glume şi farse şi m-am deplasat de multe ori în anumite locuri fără să găsesc pe cineva acolo. E păcat de timpul pierdut”, povesteşte tânărul. El îşi pune la dispoziţie toată ziua, dacă i se solicită prin telefon comenzi de transport în regim de taxi.

“Acest serviciu este gratis deoarece vrem să demonstrăm că ne putem ajuta între noi şi fără recompense materiale. Desigur, costuri există (investim lunar cel puţin 40% din venituri în această iniţiativă). Este un gest benevol pentru ajutorarea acelora care chiar au nevoie de un mijloc de transport gratuit”, se arată pe siteul taxigratis.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taximetrie,
companie,
gratuit,
romania,
taxi
/actualitate/primul-serviciu-de-taximetrie-gratuita-din-romania-taxi-gratis-11075512
11075512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.