Ce lanţ de benzinării ameninţă supremaţia OMV, Rompetrol şi Lukoil: "Am cumpărat terenuri pentru benzinării în toată ţara"

Autor: Razvan Muresan Postat la 02 iulie 2013 12523 afişări

Compania petrolieră azeră de stat SOCAR a deschis o nouă staţie de alimentare cu carburant, în oraşul Piatra Neamţ. Este a 15-a staţie de acest fel din România, celelalte benzinării fiind amplasate în judeţele Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani.

Ce lanţ de benzinării ameninţă supremaţia OMV, Rompetrol şi Lukoil: "Am cumpărat terenuri pentru benzinării în toată ţara"

„SOCAR a investit pana in acest moment peste 22 de miloane de euro in reteaua de retail din nord-estul tarii si a ajuns la un aparat format din 235 de angajati. Deschiderea statiei de la Piatra Neamt este rezultatul dinamicii companiei noastre in zona Moldovei si a implicarii SOCAR in economia Romaniei prin investitii masive in economia locala. Vom dezvolta in continuare reteaua de benzinarii din nord-estul tarii, cu puncte de alimentare stabilite la Roman, Focsani, Buzau, Adjud, Bacau. La Piatra Neamt intentionam ca anul acesta sa deschidem a doua statie, sub brandul SOCAR”, spune Hamza Karimov, CEO SOCAR Romania.

Preţurile practicate la noua unitate din Piatra Neamţ sunt următoarele: benzină 95 - 5,69 lei; benzină 98 - 6,29; motorină euro 5 - 5,69 lei; motorină super diesel - 5,99.

“Investitiile SOCAR Romania in reteaua de retail, la nivel national sunt in crestere. Suntem in punctul in care am achizitionat terenuri pentru benzinarii in toata tara: in curand o sa vedeti statii sub brandul SOCAR, in toate zonele Romaniei. Avem planificat pentru anul in curs un buget de 50 de milioane de euro. Planul de investitii, numarul benzinariilor si ritmul dezvoltarii nationale in 2013 depind de dinamica pietei carburantilor din Romania dar si de intregul proces birocratic de autorizare”, a mai declarat Karimov.

Benzinaria ofera servicii de alimentare cu carburant, inclusiv pompe pentru deservirea autovehiculelor de mare tonaj, servicii automate de umflat pneuri (colonete aer-apa), magazin multi-produs, Cafe Nar, servicii de orientare in trafic prin info-chiosc digital si tablete pentru clientii care vor sa navigheze pe internet. In plus, benzinaria de la Piatra Neamt deschide in premiera in reteaua SOCAR zona de fast-food, din care clientii pot sa beneficieze de traditionalele produse şaorma si kebab.

Compania azeră de stat are reţele de benzinării în Elveţia, România, Ucraina şi Georgia şi produce anual 60 de milioane de tone de petrol şi 30 de miliarde metri cubi de gaze naturale. Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR să preia combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), aflat în insolvenţă de la începutul acestui an, reprezentanţii potenţialului investitor afirmând însă că vor analiza situaţia înainte de a lua o decizie.

Grupul Petrom este prezent prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operată sub două branduri, Petrom şi OMV. Activitatea din România se desfăşoară prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de Petrom. OMV Petrom Marketing operează 546 staţii de distribuţie, dintre care 389 Petrom şi 157 OMV. Grupul Rompetrol a anunţat că va deschide alte 150 de noi puncte de alimentare în următorii trei-cinci ani. Recent, sârbii de la NIS, grup petrolier controlat de gigantul rusesc Gazprom, au deschis două puncte de alimentare noi la kilometrul 59 pe autostrada Bucureşti - Piteşti. Acum, ruşii au 12 benzinării în România, vor 50 până la finalul anului şi 120 până în 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
preturi,
benzinarie,
neamt,
socar
/actualitate/ce-lant-de-benzinarii-ameninta-suprematia-omv-rompetrol-si-lukoil-am-cumparat-terenuri-pentru-benzinarii-in-toata-tara-11065247
11065247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.