Prima ambulanţă socială din Transilvania, cumpărată cu bani din donaţii-record

Autor: Vasile Magradean Postat la 23 octombrie 2019 83 afişări

Prima ambulanţă socială din Transilvania, cumpărată în urma unui concurs caritabil în cadrul căruia s-au strâns 420.000 de lei, va circula din această toamnă. Aceasta va oferi spijin persoanelor vulnerabile în relaţia cu instituţiile statului.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor concursului caritabil Walking Month, transmis miercuri, noua ambulanţă socială va oferi servicii de consultanţă juridică, consiliere în violenţa domestică, orientare profesională şi de ajutor în găsirea unui loc de muncă.

Concursul caritabil Walking Month anunţă rezultate-record: 3.114 de concurenţi au strâns împreună suma de 420.000 de lei, care va permite echiparea şi punerea în funcţiune a primei ambulanţe sociale din Transilvania. Este cel mai mare număr de participanţi şi cea mai mare sumă strânsă în cele cinci ediţii ale concursului Walking Month de până acum. În total, participanţii au făcut într-o lună 979.106.452 de paşi. (...) Ambulanţa va oferi servicii precum consultanţă juridică, consiliere în violenţa domestică, orientare profesională şi ajutor în găsirea unui loc de muncă, dar şi asistarea persoanelor vulnerabile în relaţia cu autorităţile statului. Beneficiarii vor fi ajutaţi să completeze cererile necesare pentru obţinerea actelor de identitate, a venitului minim garantat sau a diverselor ajutoare şi subvenţii la care au dreptul”, se arată în comunicat.

Toate serviciile oferite vor fi gratuite, iar cele două organizaţii implicate în proiect îşi doresc să deservească cel puţin 10.000 de persoane în primul an de funcţionare.

„Fondurile donate de concurenţii Walking Month odată cu înscrierea în competiţie ne-au permis să achiziţionăm deja viitoarea ambulanţă, care în acest moment este în plin proces de echipare la un furnizor de specialitate. Ulterior, ea va fi acreditată ca un centru mobil de servicii şi va putea porni la drum din această toamnă pentru a oferi asistenţă celor mai vulnerabile comunităţi din regiune”, a subliniat Andreea Misarăş, unul dintre coordonatorii proiectului Walking Month.

Concursul caritabil Walking Month s-a aflat în acest an la cea de-a 5-a ediţie, până acum fiind strânse diverse sume de bani pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca, pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilităţi neuro-motorii, pentru primul taxi comunitar gratuit destinat persoanelor care nu se pot deplasa sau pentru un club care pregăteşte sportivii paralimpici ai României.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMBULANŢĂ,
SOCIALĂ,
CARITABIL

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.