Preţurile petrolului şi rubla au dus la o pierdere trimestrială de 1,6 mld. dolari pentru Gazprom

Autor: Dorin Oancea, Mediafax Postat la 15 iulie 2020 55 afişări

Preţurile petrolului şi rubla au dus la o pierdere trimestrială de 1,6 mld. dolari pentru Gazprom

Compania rusă Gazprom a înregistrat o pierdere de 1,64 de miliarde de dolari în primul trimestru, pe fondul preţurilor scăzute ale petrolului şi al deprecierii rublei, anunţă Reuters.

Vânzările de gaze către Europa, piaţa cheie a Gazprom, au scăzut în primele trei luni ale anului, iar preţurile petrolului au scăzut, după ce producătorii au eşuat în încercarea de a reduce livrările.

Cu toate acestea, vicepreşedintele Gazprom Famil Sadygov a declarat că pierderea este „doar pe hârtie” şi se datorează în principal unei scăderi accentuate a valorii rublei, care a venit după reducerea preţurilor la petrol.

Pierderea din primul trimestru a fost de 116 miliarde de ruble (1,64 miliarde de dolari), comparativ cu un profit net de 536 de miliarde de ruble în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vânzările de gaze către Europa şi China au scăzut cu 17%, la 52 de miliarde de metri cubi, în timp ce preţul mediu a scăzut cu 36%, la 10.800 de ruble (152 dolari)/1.000 de metri cubi, scăzând veniturile Gazprom cu un sfert, până la 1.700 de miliarde de ruble.

Excluzând fluctuaţiile valutare, Gazprom ar fi înregistrat un profit net de 288 miliarde de ruble, a spus Sadygov, adăugând că această estimare va fi folosită la calcularea dividendelor acestui an şi nu pierderea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gazprom,
pierderi,
petrol,
pierdere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.