Preşedinţia Consiliului UE: Uniunea creează o reţea de expertiză în securitate cibernetică

Postat la 13 martie 2019 42 afişări

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene în domeniul digital obţine, miercuri, în Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi al Consiliului UE (Coreper), mandatul de a începe discuţiile cu Parlamentul European privind crearea unei structuri de top pentru securitatea cibernetică.

Preşedinţia Consiliului UE: Uniunea creează o reţea de expertiză în securitate cibernetică

Structura va fi numită Centrul European pentru Securitatea Cibernetică a Industriei, Tehnologiei şi Cercetării, iar discuţiile vor privi şi crearea unei Reţele de Centre Naţionale de Coordonare.

„Este în interesul strategic al Uniunii Europene să ne asigurăm că avem capacităţile şi capabilităţile necesare pentru a ne proteja reţelele şi serviciile digitale. Punerea în comun şi împărtăşirea structurată a capacităţilor de cercetare şi rularea unor soluţii de securitate cibernetică inovative vor da un real impuls competitivităţii industriei de securitate cibernetică a Uniunii Europene în raport cu ceilalţi actori globali. Aceste structuri, Centrul European pentru Securitatea Cibernetică a Industriei, Tehnologiei şi Cercetării şi Reţeaua de Centre Naţionale de Coordonare, vor contribui la securizarea Pieţei Unice Digitale şi la creşterea autonomiei Uniunii Europene în domeniul securităţii cibernetice” a declarat Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Preşedintele Consiliului TTE.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.