Preşedintele României, Klaus Iohannis, a comentat modul în care autorităţile române, inclusiv şeful statului, au comunicat în cazul resturilor găsite la Plauru

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 septembrie 2023 35 afişări

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a comentat modul în care autorităţile române, inclusiv şeful statului, au comunicat în cazul resturilor găsite la Plauru

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a comentat modul în care autorităţile române, inclusiv şeful statului, au comunicat în cazul resturilor găsite la Plauru. Situaţia e fluidă, azi avem altă situaţie decât ieri, a spus Iohannis.

Declaraţia a fost făcută în timpul unei conferinţe de presă. Aceasta a fost organizată în cadrul Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări de la Bucureşti.

„În situaţia în care ne aflăm, situaţie de război la graniţă, trebuie să înţelegem că avem o situaţie fluidă, azi avem altă situaţie decât ieri. Toată comunicarea a fost făcută cu bună credinţă în baza dovezilor pe care le-am avut (...) nu putem vorbi bazându-ne pe supoziţii”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că aliaţii NATO au fost informaţi despre evoluţia evenimentelor de la graniţa României.

„Ministrul Apărării m-a informat, sunt convins, cu bună credinţă, că nu există piese pe teritoriul României (...) Am informat aliaţii NATO, ambasadorul nostru a fost însărcinat să-i informeze pe secretarul general şi pe aliaţii noştri (...) s-a întâmplat în această dimineaţă”, a precizat Klaus Iohannis.

Mai multe resturi care ar putea să provină de la o dronă utilizată în războiul din Ucraina au fost găsite pe malul Dunării, în judeţul Tulcea. Specialiştii trimişi de MApN în Plauru au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
plauru,
comunicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.