Presa britanică despre Regina Ana: "Mihai I a fost fermecat de zâmbetul Anei când a întâlnit-o"

Postat la 02 august 2016 105 afişări

Presa britanică despre Regina Ana: "Mihai I a fost fermecat de zâmbetul Anei când a întâlnit-o"

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia regelui Mihai, a decedat luni, 1 august, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Jurnaliştii de la The Telegraph vorbesc despre întâlnirea Regelui cu Ana: "Mihai I a fost fermecat de privirea pătrunzătoare şi de zâmbetul Anei".

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia regelui Mihai, a murit pe 1 august la vârsta de 92 de ani. Ana a fost regina unei ţări a cărei limbă nu o vorbea. Principesa Ana n-a putut călca pe pământ românesc până la vârsta de 70 de ani. Soţia regelui exilat Mihai I era înrudită cu majoritatea familiilor regale din Europa. A trăit însă cu simplitate şi demnitate alături de regele care fusese deposedat de drepturile şi obligaţiile ce-i reveneau prin naştere. Destinul lui Mihai I avea să o poarte şi pe Ana de la o fermă din Hertfordshire la o viaţă nobilă în zona rurală, departe de lume, în Elveţia, relatează The Telegraph în necrologul emoţionant pe care jurnaliştii britanici l-au scris după vestea trecerii în nefiinţă a Reginei Ana.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.