Premierul Marcel Ciolacu: este oficial, din martie se ridică graniţele aeriene şi maritime

Autor: Petru Mazilu Postat la 31 decembrie 2023 18 afişări

Premierul Marcel Ciolacu: este oficial, din martie se ridică graniţele aeriene şi maritime

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat faptul că România va intra în Spaţiul Schengen. Este oficial, din martie se ridică graniţele aeriene şi maritime, a spus şeful guvernului.

Mesajul a fost trimis pe Facebook.

„Am promis, am făcut! Acum este oficial: din martie, se ridică graniţele aeriene şi maritime şi vom putea emite vize Schengen. După 13 ani de eşecuri şi umilinţe, acest Guvern a pornit un proces care de astăzi este ireversibil”, a anunţat Ciolacu.

Premierul a mai spus că anul viitor vor continua negocierile pentru integrarea în spaţiul Schengen şi cu graniţele terestre.

„Anul viitor vom continua eforturile pentru a închide definitiv acest proces”, a precizat Marcel Ciolacu.

Austria a confirmat sâmbătă acordul privind Schengen cu România şi Bulgaria, care le va permite călătorilor români şi bulgari să fie scutiţi de controlul de frontieră pentru călătoriile pe cale aeriană şi maritimă.

Acordul înseamnă că, în viitor, călătorii din România şi Bulgaria nu vor mai fi nevoiţi să se îndrepte spre alte ţări ale UE prin terminale internaţionale. Paşapoartele vor fi verificate la poartă de către companiile aeriene şi maritime, cu sprijinul poliţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
schengen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.