Prefectura Prahova va cere anularea autorizaţiei de construire a unei parcări a Primăriei Ploieşti

Autor: Daciana Ilie Postat la 29 mai 2015 65 afişări

Prefectura Prahova va cere în instanţă anularea autorizaţiei de construire emisă pentru o parcare supraterană, cu mai multe etaje, ridicată de Primăria Ploieşti în centrul oraşului, după ce Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că autorizaţia de construire este ilegală.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, vineri, de instituţia Prefectului judeţului Prahova, Prefectura va cere în instanţă anularea autorizaţiei de construire care a stat la baza ridicării unei parcări supraterane în centrul Ploieştiului din bani de la bugetul local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Specialiştii din cadrul Prefecturii au început redactarea cererii de chemare în judecată a primarului municipiului Ploieşti pentru anularea autorizaţiei de construire, după ce, săptămâna aceasta, instituţia prefectului a primit de la Inspectoratul de Stat în Construcţii o notificare prin care specialiştii de la ISC arată că autorizaţia de construire este eliberată cu încălcarea normelor legale.

Autorizaţia de construire a parcării ridicate pe strada Cuza Vodă a fost eliberată în vara anului trecut, în perioada în care primar al municipiului Ploieşti era social-democratul Iulian Bădescu, care a demisionat în acest an din funcţie după ce a fost arestat preventiv de DNA, fiind trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie, care ar fi prejudiciat bugetul local cu suma de opt milioane de lei.

Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, a declarat săptămâna aceasta pentru MEDIAFAX că ilegalitatea privind autorizaţia de construire a parcării constă în faptul că documentul a fost emis în regim de urgenţă. Totodată, Teodorescu preciza că la începutul lunii viitoare parcarea, pentru construirea căreia autorităţile locale au alocat aproximativ două milioane de euro, va fi terminată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PREFECTURĂ,
PARCARE,
/actualitate/prefectura-prahova-va-cere-anularea-autorizatiei-de-construire-a-unei-parcari-a-primariei-ploiesti-14361244
14361244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.