Predoiu: Socialiştii germani n-au aruncat cu găini moarte peste gardul oponenţilor, ca PSD

Autor: Indira Crasnea Postat la 09 martie 2015 69 afişări

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a a declarat, luni, că între conduita lui Victor Ponta, a PSD şi cea a social-democraţilor germani este "o mare diferenţă", cei din urmă nerecurgând la discreditarea adversarilor sau la aruncarea "cu găini moarte peste gardul oponenţilor".

" Văd că, în fiecare zi, dânsul (n.r.-Victor Ponta) ne dă lecţii de democraţie şi invocă drept exemplu buna cooperare dintre partidul doamnei Merkel şi socialiştii germani", a spus Predoiu într-o conferinţă de presă, remarcând faptul că există "o mare diferenţă între conduita premierului şi a partidului său şi cea a socialiştilor germani".

"Socialiştii germani nu au emis ordonanţe de urgenţă prin care s-au racolat neconstituţional primari, aşa cum a făcut Guvernul domnului Ponta (...) Tot aşa, socialiştii germani nu şi-au jignit partenerii de dialog politic, n-au aruncat cu găini moarte peste gardul oponenţilor, ei au în general o cu totul altă conduită în discuţiile politice”, a exemplificat prim-vicepreşedintele PNL

În consecinţă, "PNL cere premierului să se alinieze unor principii de dialog politic european şi atunci, fără îndoială, va găsi un dialog bazat pe argumente", a conchis Predoiu.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN, că Germania dă României un exemplu inteligent: de conlucrare a creştin-democraţilor cu social-democraţii, el susţinând că această situaţie trebuie înţeleasă şi în România, dorinţa PNL de a avea toată puterea fiind un "lucru rău".

" (...)mă văd cu ministrul de Externe german, domnul Steinmeier. Dincolo de întâlnirea guvernamentală, vreau doar să apreciez faptul că domnul Frank-Walter Steinmeier, ca şi vice-cancelarul Sigmar Gabriel, sunt social-democraţi şi că Germania ne dă un exemplu foarte bun de faptul că pot să lucreze împreună creştin-democraţii, cancelarul Merkel, şi ceilalţi, cu social-democraţii pentrui ţara lor. Poate înţelegem şi noi din exemplul ăsta inteligent, că putem să lucrăm împreună şi că dorinţa noului PNL de a avea ei toată puterea, fără să ştie ce să facă cu ea, e un lucru rău pentru România", a spus preşedintele PSD.

Anul trecut, în 11 noiembrie, mai multe găini, unele dintre ele moarte, au fost aruncate în curtea sediului ACL din Şoseaua Kiseleff, păsările având la gât bileţele pe care scrie: "Eu sunt Iohannis","Mi-e frică de dezbatere". Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de sosirea la sediul ACL a preşedintelui PPE, Joseph Daul, care urma să aibă o întâlnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga şi Anca Boagiu.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, atunci, pentru MEDIAFAX, că "în niciun caz" PSD nu a fost implicat în incidentul din curtea sediului ACL, susţinând că reprezentanţii ACL "şi-au aruncat singuri găinile în curte". "Reprezentanţii ACL şi-au aruncat singuri găinile pentru a crea un element de presă, fiindu-le frică cu candidatul lor Klaus Iohannis, care de fiecare dată când iese spune numai bazaconii", susţinea Iordache, membru al Consiliului Naţional al PSD.

În final, mai mulţi angajaţi ai ANSVSA, echipaţi cu combinezoane albe, mănuşi şi ciorapi din plastic, au venit la sediul ACL, unde au strâns găinile împrăştiate prin curte şi le-au pus în saci şi containere. Reprezentanţii instituţiei declarau pentru MEDIAFAX că au fost ridicate din curtea ACL 58 de găini moarte şi 28 de găini vii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
PSD,
SPD
/actualitate/predoiu-socialistii-germani-n-au-aruncat-cu-gaini-moarte-peste-gardul-oponentilor-ca-psd-13956143
13956143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.