Predoiu la IPJ Constanţa: Cer o nouă atitudine bazată pe responsabilitate

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 septembrie 2023 32 afişări

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, cere, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, o nouă atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate faţă de muncă, profesie, lege şi cetăţean din partea fiecărui poliţist.

Predoiu la IPJ Constanţa: Cer o nouă atitudine bazată pe responsabilitate

Vineri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, a avut loc o şedinţă de lucru a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu şi a secretarului de stat, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, cu conducerea interimară a IPJ, comisar-şef de poliţie Mădălina Vlangăr şi şefii structurilor din cadrul Inspectoratului.

Agenda şedinţei a inclus analiza cazului Vama Veche, priorităţile operaţionale ale Inspectoratului în perioada următoare şi desfăşurarea proiectului pilot al reorganizării complete a IPJ Constanţa.

„Am luat şi anunţat luni o serie de decizii privind reorganizarea completă a IPJ Constanţa şi am iniţiat îndeplinirea acestora progresiv până la realizarea completă. Se cunosc priorităţile: trafic de persoane, droguri şi arme, migraţie ilegală, contrabandă, evaziune fiscală, siguranţa rutieră şi crima organizată. Aceste infracţiuni grave sunt toate legate de crimă organizată. Crima organizată a proliferat din cauza corupţiei şi a pasivităţii administraţiei, inclusiv a Poliţiei. Am dat instrucţiuni clare de a se derula cât mai intens operaţiuni de prevenţie şi combatere, de la circulaţia rutieră şi până la crima organizată. Cer o nou atitudine bazată pe responsabilitate, angajament şi loialitate faţă de muncă, profesie, lege şi cetăţean din partea fiecărui poliţist”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Doi tineri au murit şi alţi trei au fost răniţi după ce un şofer de 19 ani i-a lovit cu maşina în 2 Mai. El s-a urcat la volan după ce consumase droguri. Anterior, tânărul fusese oprit de poliţie, în maşina sa fiind găsite substanţe psihoactive, însă a fost testat doar pentru consum de alcool.

Şeful IPJ Constanţa a demisionat.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a propus, după episodul Vama Veche, confiscarea maşinilor conduse de şoferi care au consumat alcool sau droguri şi a celor celor care transportă droguri. O altă propunere este mărirea termenului pentru restituirea permisului de conducere, atunci când acesta a fost anulat, ca urmare a consumului de alcool şi droguri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
predoiu,
constanţa,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.