Povestea uneia dintre cele mai frumoase crame din Europa, vizitată anual de mii de români. Ce servicii turistice plănuiesc să introducă reprezentanţii businessului în perioada următoare

Autor: Andra Stroe Postat la 14 octombrie 2021 170 afişări

Povestea uneia dintre cele mai frumoase crame din Europa, vizitată anual de mii de români. Ce servicii turistice plănuiesc să introducă reprezentanţii businessului în perioada următoare

Crama Castel Mimi, unul dintre cei mai mari producători de vin din Republica Moldova, prezent şi pe piaţa din România cu 30 de vinuri, aniversează 5 ani de la redeschidere. Redeschis în 2016, Castel Mimi Wine & Resort se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare şi include spaţii pentru evenimente şi conferinţe, restaurant, săli de degustare, o galerie de artă şi spaţii de cazare. În curând, aici se va deschide şi un Wine Spa care va transforma locaţia într-un resort unic în regiune, cu servicii complete: de la tururi vinicole cu degustare, la servicii hoteliere tematice şi SPA, spun reprezentanţii cramei.

Castel Mimi este primul chateau vinicol din Moldova, fiind fondat în 1893 de către Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei Ţariste şi un ilustru vinificator al secolului XX. Datorită acţiunilor sale, industria vinicolă a Moldovei a fost salvată în diferite perioade, ceea ce a permis ţării să devină unul dintre principalii producători de vin din lume. În perioada sovietică, vinăria a fost naţionalizată şi transformată într-o fabrică de vin cu ritm de producere de 7 milioane de sticle pe lună. În 1998, crama a fost preluată de familia Trofim, vinificatori originari din Bulboaca. Sub conducerea familiei Trofim, Castel Mimi a trecut printr-un amplu proces de restaurare şi modernizare. Castel Mimi este unicul castel din Moldova şi a fost inclus în Top 15 cele mai frumoase vinării din întreaga lume, spun reprezentanţii businessului. În prezent, Castel Mimi are circa 200 de angajaţi. Compania produce patru colecţii de vinuri: colecţia Reserve (Cabernet Sauvignon 2012 sec roşu şi Merlot 2012 sec roşu), colecţia Clasică (Sânzienele, Cucoanele, Un Chardonnay Fudul, Rosé Rară Neagră, Rosé de Bulboaca, Viorica de Bulboaca, Riesling de Bulboaca, Roşu de Bulboaca, Negru de Bulboaca, Fraţi, Mâini în Şold, Malbec roşu sec, Saperavi roşu sec, Isterie roşu sec), colecţia The Governor (The Governor's blend, The Governor Fetească Neagră, The Governor's Fumé Blanc, The Governor's Chardonnay & Riesling, The Governor's Rosé), colecţia AnimAliens (care cuprinde 8 vinuri), dar şi Icewine.

În ultimii 5 ani, Castel Mimi a înregistrat un număr de peste 200.000 de vizitatori. Dintre cei 30.000 de turişti care vizitează locaţia anual, 27% sunt români. Vinurile producătorului din Republica Moldova sunt disponibile în piaţa locală înmagazinele Kaufland şi Mega Image din oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj şi Timişoara, dar şi în magazine online precum Rafinat.ro şi eMAG.ro.

Compania a finalizat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Investiţiile viitoare se vor orienta către finalizarea Wine Spa-ului, mărirea spaţiului de cazare, promovarea turismului autohton, extinderea exportului în România, dar şi plantarea a 200 de hectare de viţă-de-vie şi mărirea capacităţilor de îmbuteliere şi de depozitare a produselor finite.

„Anual, organizăm la Castel Ziua Rosé în mijlocul verii, VinOPERA în Septembrie şi Ziua Vinului în toamnă, alături de multe alte evenimente pentru comunitate, dar şi private. La Castel, turiştii se pot bucura şi de primul restaurant de fine dining din regiune, cu preparate specifice, din ingrediente provenite numai de la producători locali. Printre proiectele îndrăzneţe la care mai lucrăm se numără şi primul Wine SPA din ţară, pe care sperăm să-l deschidem în curând pentru cât mai mulţi iubitori ai vinului şi turismului local. Castel Mimi reprezintă pentru noi o adevărată valoare care rezistă în timp, reunind atât tradiţia, cât şi noile tendinţe în materie de turism viticol”, a spus Adrian Trofim, general manager Castel Mimi Wine & Resort, într-un comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castel,
moldova,
vin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.