Povestea tinerei care a devenit milionară cu o reţetă lăsată moştenire de tatăl ei

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 22 mai 2017 3336 afişări

Notiţele sale scrise de mână, care dădeau detalii despre felul în care se prepară un aliment ce pare simplu, a ajutat-o să salveze de la faliment restaurantul la care îl lucra, în 2008, ca angajat part time.

Când tatăl lui Hiroe Tanaka a murit, i-a dat o reţetă care avea să-i schimbe viaţa: este vorba despre un mod de a găti carne, similar cumva frigăruilor. Acţiunea tatălui său a fost un act de iubire, relatează Bloomberg. Fiicei sale îi plăcea foarte mult mâncarea japoneză de tip fast food, iar acest tip de mâncare se numeşte kushikatsu. Tatăi lui Hiroe Tanaka petrecuse mult timp perfecţionându-şi reţeta. 

 

Notiţele sale scrise de mână, care dădeau detalii despre felul în care se prepară un aliment ce pare simplu, a ajutat-o să salveze de la faliment restaurantul la care îl lucra, în 2008, ca angajat part time. Mai mult, au propulsat-o pe scara ierarhică şi a devenit vice-preşedinte al companiei care a ajuns să îi poarte numele şi a transformat-o în multimilionară. Kushikatsu Tanaka Co. a ajuns la afaceri anuale de 82 de milioane de dolari. 

 

 

„Mă gândesc zi de zi cu respect şi afecţiune la tatăl meu. Viaţa mea a fost profund influenţată de reţeta pe care mi-a dat-o,” spune Tanaka, acum în vârstă de 46 de ani, într-un interviu. 

 

Kushikatsu Tanaka Co a fost listată la bursă în septembrie, anul trecut. Dar din 2008, când restaurantul era în pragul falimentului, a parcurs un drum lung. Criza financiară a limitat apetitul clienţilor de a merge la restaurant şi noile produse au atras public atunci când conducerea se gândea că nu mai poate salva afacerea. Apoi, s-a ivit oportunitatea de a se extinde prin francize şi deşi antreprenoarei nu i-a plăcut iniţial ideea, s-a doivedit a fi o decizie profitabilă. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.