Povestea şoferiţei de TIR din România care face peste 12.000 de kilometri în fiecare lună alături de câinele său

Postat la 11 noiembrie 2017 5604 afişări

Ioana Amăriuţei (27 de ani) din Bacău este una din puţinele femei de pe continent care lucrează ca şofer de TIR. Ea străbate peste 12.000 de kilometri în fiecare lună alături de câinele său, Shanny.

Povestea şoferiţei de TIR din România care face peste 12.000 de kilometri în fiecare lună alături de câinele său

Ioana Amăriuţei a plecat la doar 17 ani din Bacău, urmându-şi părinţii în Spania, la Madrid, după moartea fratelui mai mic, care a sfârşit înecat în apele Bistriţei, informează observator.tv

La 19 ani şi-a însoţit prietenul, conducător de TIR, prin Europa timp de mai multe luni. A învăţat drumurile şi a căpătat pasiunea pentru maşinile mari şi călătoriile lungi.

“Atunci eu nu aveam permis, iar la 21 de ani ne-am separat şi am apucat fiecare pe drumuri diferite. Îmi plăcea enorm să călătoresc şi totodată să fiu independentă, nu mi-a plăcut niciodată sa depind de cineva. Atunci am obţinut categoria B şi am revenit în Spania. Am lucrat pentru a termina liceul la distanţă”, a spus Ioana.

După ridicarea permisului auto şi a atestatelor necesare, a revenit A Coruña, localitate din nordul Spaniei, s-a angajat la o campanie de transport marfă, şi-a închiriat o căsuţă, iar a doua zi a plecat în prima cursă de TIR prin Europa, împreună cu Shanny. De atunci n-a mai ajuns în România, iar acasă înseamnă pentru ea cabina TIR-ului.

“Fac undeva între 12.000 şi 14.000 de kilometri lunar. Un transport de la furnizor la client este pe o distanţă, de regulă, cuprinsă între 500 şi 2.000 de kilometri. Cel mai frecvent ajung în Italia şi Franţa, Germania, Belgia, Olanda, dar şi alte ţări din Europa, unde firma are contracte. Transport aliaje, hârtie, alimente, care nu necesită regim special de temperatură”, spune Ioana Amăriuţei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tir,
caine,
romania,
poveste,
femei,
sofer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.