Ponta: Încasările bugetare sunt 100,01% la 8 luni. Am realizat "viziunea optimistă" a lui Gherghina

Autor: Alexandru Moise Postat la 15 septembrie 2014 36 afişări

Programul de încasări bugetare a fost realizat în proporţie de 100,01% după primele opt luni, a spus luni premierul Ponta, el explicând totodată că programul este "o viziune optimistă" care de obicei îi aparţinea fostului secretar de stat din Finanţe Gheorghe Gherghina, care "vedea totul crescând".

"Faimoasele încasări la buget, despre care toata lumea vorbeşte mai mult sau mai puţin în cunoştinţă de cauză, pe primele opt luni (sunt-n.r.)100,01% din program, programul fiind acea previziune optimistă a domnului Gherghina, de obicei era, care vedea totul crescând. De data asta chiar a crescut, Slavă Domnului, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, este o creştere semnificativă", a spus Ponta, la Ministerul Finanţelor, cu ocazia lansării aplicaţiei "Spaţiul Privat Virtual", sistem on-line prin care contribuabilii vor putea intra în contact cu administraţia fiscală.

În opinia premierului, rezultatele obţinute se datorează restructurării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, îmbunătăţirii cadrului legislativ, echipei de conducere din Ministerul Finanţelor, precum şi colaborării mai eficiente dintre instituţiile statului.

După primele şase luni, veniturile totale ale bugetului general consolidat au fost mai mici cu 4,5 miliarde de lei decât suma programată, iar cheltuielile cu aproximativ 9,4 miliarde de lei, potrivit datelor prezentate de Consiliul Fiscal.

La începutul lunii august, Gherghina a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, el urmând să preia din luna oxcombrie poziţia de membru neexecutiv viitorul Consiliu de Administraţie al BNR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
ÎNCASĂRI BUGETARE,
/actualitate/ponta-incasarile-bugetare-sunt-100-01-la-8-luni-am-realizat-viziunea-optimista-a-lui-gherghina-13272980
13272980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.