Pompierul Iulian Rotariu, de la ISU Botoşani, a câştigat ultramaratonul NOMAD

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 ianuarie 2022 78 afişări

Iulian Rotariu, pompier la ISU Botoşani, a câştigat miercuri ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză. El a devenit pentru a cincea oară campion mondial.

Pompierul Iulian Rotariu, de la ISU Botoşani, a câştigat ultramaratonul NOMAD

Potrivit ISU Botoşani, Iulian Rotariu a terminat miercuri ultramaratonul NOMAD pe primul loc. El a alergat 237 de kilometri în 48 de ore.

„Având în vedere faptul că durata ultramaratonului NOMAD LAPAND era de patru zile, dar colegul nostru a terminat cursa astăzi, se pare că acesta se află în faţa unui nou record. Aşteptăm confirmarea oficială a celor de la Canal Aventure”, a transmis ISU Botoşani.

Iulian Rotariu a alergat alături de alţi 17 dintre cei mai puternici ultramaratonişti din lume la temperaturi de minus 30 - 40 de grade, beneficiind de lumina zilei doar patru din 24 de ore.

Cursa a fost autosusţinută, participanţii şi-au purtat echipamentul şi hrana într-un rucsac, care nu trebuia să depăşească 15 kilograme. Pe traseu, concurenţii au putut opri în corturile ridicate de organizatori pentru a mânca şi a-şi trage sufletul.

În ultimii doi ani, Iulian Rotariu, în vârstă de 46 ani, a câştigat toate cele patru curse extreme organizate de Canal Aventure, în Australia (522 km – şapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape) şi Bolivia (220km – în şase etape). Nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I, dar a stabilit de două ori (Australia şi Bolivia) recordul întrecerilor.

Subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, plutonier adjutant Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă. El s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu, el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile.

În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica.

„Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Nicolae Iorga> al Judeţului Botoşani. După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite”, spun reprezentanţii ISU Botoşani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iulian rotariu,
ultamaraton,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.