Pompierul care a ridicat autorizaţia staţiei GPL din Crevedia a murit într-un accident / Arafat: Să nu intrăm în conspiraţii ca să spunem că cineva i-a făcut ceva

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 03 septembrie 2023 52 afişări

Pompierul care a ridicat autorizaţia staţiei GPL din Crevedia în 2020 a murit ieri într-un accident. Arafat: "Din păcate, noi am pierdut un om care rămâne coleg al pompierilor, dar aici nu putem să speculăm" 

 

 

Ieri s-a produs un accident într-un poligonul auto din localitatea Ulmi, unde, potrivit Poliţiei, un bărbat de 50 de ani, care s-ar fi deplasat pe motocicletă alături de un alt bărbat de 60 de ani, s-ar fi izbit de zidul unui gard. Bărbatul de 50 de ani a murit, iar celălalt a primit îngrijiri medicale.

„La sosirea echipajelor de intervenţie două persoane necesitau atenţia echipajelor medicale. Una dintre cele două persoane a intrat în stop cardio-respirator, au fost aplicate manevrele de resuscitare de către echipajele medicale, ulterior fiind declarată decedată de către medicul prezent”, a anunţat ISU Dâmboviţa.

Bărbatul decedat ar fi Bogdan Georgian Puşcoi, fost şef în cadrul ISU Dâmboviţa şi ofiţerul care a ridicat autorizaţia staţiei GPL din Crevedia în anul 2020.

"Ca să facem puţină lumină, să nu intrăm în conspiraţii ca să spunem că cineva i-a făcut ceva, vreau să fac câteva precizări: domnul colonel era la prima lecţie pe motocicleta, era cu instructorul pe motocicletă, fără cască, din ce am înţeles, nu ştiu dacă e adevărat. A accelerat şi a intrat într-un perete. Deci nu l-a lovit nimeni, nu a intrat nicio maşină în el. Din păcate, noi am pierdut un om care rămâne coleg al pompierilor, dar aici nu putem să speculăm", a spus Raed Arafat în timpul conferinţei de presă de duminică, cu referire la moartea pompierului.

Locul unde s-a produs tragedia de la Crevedia nu avea autorizaţie

În data de 30 iulie 2020, în urma primirii unei sesizări, ISU Dâmboviţa a executat un control inopinat la acest obiectiv, fiind constatată reamplasarea SKID-ului în cadrul amplasamentului. Prin noua poziţie a instalaţiei nu se mai respectau distanţele de siguranţă care au stat la baza emiterii autorizaţiei faţă de vecinătăţi şi instalaţiile electrice. În consecinţă, prin documentul de control, personalul ISU Dâmboviţa a constatat pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu.

Tot atunci s-a constatat ca neregulă utilizarea unei pompe neomologate de transvazare GPL dintr-o cisternă în alta şi existenţa pe amplasament a unei staţii de incintă pentru alimentarea cu motorină a autovehiculelor proprii care prezenta scurgeri de carburant, deficienţă care a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 10.000 lei.

Ca urmare a pierderii valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu, în data de 31 iulie 2020, conform prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor au fost notificate Oficiul Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi Instituţia Prefectului Judeţul Dâmboviţa. Totodată, Legea prevede informarea şi a altor instituţii publice interesate, sens în care ISU Dâmboviţa a înştiinţat şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii, Consiliul Judeţean, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Primăria Crevedia.

În data de 28 septembrie 2020 a fost făcut un nou control inopinat la obiectivul respectiv, fiind constatat faptul că obiectivul continuă să funcţioneze. Prin urmare, prin documentul de control se constată ca faptă contravenţională funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu, care a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 30.000 lei. De asemenea, se constată pe amplasament un rezervor tip cisternă neomologat în care se transvaza GPL, fiind aplicată o altă amendă în cuantum de 10.000 lei.

În data de 30 septembrie 2020, prin Hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor, s-a decis închiderea punctului de lucru din localitatea Crevedia.

În data de 12 octombrie 2020 Oficiul Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt emite Rezoluţia nr. 6087 prin care dispune înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor cu privire la sediile secundare ale obiectivului, potrivit datelor din Hotărârea AGA din 30.09.2020.

În data de 13 octombrie 2020 operatorul economic notifică ISU Dâmboviţa cu privire la faptul că punctul de lucru din localitatea Crevedia a fost închis şi anexează în acest sens Hotărârea AGA din 30.09.2020 şi Rezoluţia ORC.

„Sub aspectul opririi funcţionării punctului de lucru în speţă, facem precizarea că instituţia noastră nu are competenţe legale în acest sens”, potrivit IGSU.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gpl,
pompier,
deces,
accident

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.