Pompierii români au predat mănăstirea din Grecia pe care au protejat-o de flăcări măicuţelor

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 august 2021 231 afişări

După zile întregi de luptă cu incendiul din regiunea Vilia, ultimele echipaje ale pompierilor militari români s-au retras în baza de operaţii. Pompierii români au predat mănăstirea pe care au protejat-o măicuţelor.

Pompierii români au predat mănăstirea din Grecia pe care au protejat-o de flăcări măicuţelor

După zile întregi de luptă cu incendiul din regiunea Vilia, ultimele echipaje ale pompierilor militari români s-au retras din zona respectivă în baza de operaţii a modulului român, din localitatea Eleftina.

Obiectivul pe care l-au protejat, zi şi noapte, a rămas în siguranţă, anunţă IGSU.

Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias a fost înconjurată de flăcările uriaşe, încă din cursul zilei de luni. Cu toate acestea, a fost salvată de la incendiere şi de la distrugere completă.

Mănăstirea, cu toate construcţiile sale (biserică, paraclis, trapeză, pangar, chilii şi anexe), a fost predată în siguranţă măicuţelor care vieţuiesc acolo.

Miercuri seară, salvatorii români au strâns tehnica de intervenţie şi echipamentele de lucru, şi-au luat rămas bun de la gazde şi au pornit încolonaţi către bază.

„Misiunea din zona Mănăstirii s-a încheiat cu bine, iar pompierii militari români sunt pregătiţi, în continuare, pentru noi provocări şi eventuale misiuni, la care oficialii eleni i-ar solicita să intervină”, este mesajul IGSU.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pompieri,
români,
grecia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.