Poluare misterioasă pe coastele Croaţiei. Autorităţile curăţă plajele pe care sunt pete de petrol

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 aprilie 2023 21 afişări

Autorităţile din Croaţia intervin pe plajele şi în zonele de coastă pe care au apărut pete misterioase de petrol. Malul este afectat pe o porţiune de aproximativ şase kilometri, iar oficialii nu au descoperit sursa poluării, potrivit Reuters.

Poluare misterioasă pe coastele Croaţiei. Autorităţile curăţă plajele pe care sunt pete de petrol

Echipe de muncitori îmbrăcaţi în salopete albe şi cu mănuşi albastre folosesc furtunuri pentru a curăţa petele de petrol care au ajuns la ţărm anul trecut în nordul coastei croate a Adriaticii. În activitate sunt implicaţi şi angajaţi de la protecţia civilă, pompieri şi voluntari.

Operaţiunea se desfăşoară în regim de urgenţă deoarece sezonul turistic va începe în curând.

„O mare parte a fost curăţată, se apropie sezonul turistic şi turiştii vor putea veni, dar mai este încă mult de lucru", a declarat Silvia Buttignoni, directorul organizaţiei Natura Histrica, care gestionează zonele protejate din regiunea Istria.

Nu a fost dată nicio explicaţie oficială pentru poluarea care a afectat stâncile şi plajele de calcar sălbatic. O variantă ar fi că poluarea provine de la centrala termoelectric din Rijeka, care a avut o defecţiune tehnică la începutul lunii noiembrie, anul trecut. Totuşi, informaţia nu a putut fi confirmată, iar compania nu a fost acuzată de poluare.

Experţii au mai stabilit că nu există indicii că animalele şi plantele din zonă au fost afectate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poluare,
croaţia,
plaje

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.