Poliţia din Berlin a reţinut 39 de persoane în urma marşului unor simpatizanţi ai extremei drepte

Autor: Andrei Ionascu Postat la 20 august 2017 46 afişări

Poliţia din Berlin a anunţat, duminică, faptul că 39 de persoane au fost reţinute în urma marşului de extremă dreaptă pentru comemorarea a 30 de ani de la moartea fostului lider nazist Rudolf Hess, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Peste 500 de neonazişti au încercat să meargă către fosta închisoare din districtul berlinez Spandau, unde Rudolf Hess a murit în 1987. Acest demers a fost blocat de către grupuri de stânga şi de către rezidenţi germani.

Dintre persoane reţinute de către poliţie, 35 au participat la marşul de extremă dreaptă, în timp ce patru persoane au luat parte la contraprotest. Aproximativ 1.000 de poliţişti au fost detaşaţi pentru asigurarea ordinii publice.

12 neonazişti sunt investigaţi pentru afişarea unor simboluri interzise, iar celelalte persoane sunt cercetate pentru asalt, perturbarea liniştii publice, rezistenţă la reţinere, consum de droguri şi încălcarea legii privind adunările publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
PROTESTE,
NAZISM

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.