Poduri pentru animale – GALERIE FOTO

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 iulie 2012 205 afişări

Podurile pentru animale le permit acestora să traverseze în siguranţă bariere construite de oameni, cum sunt autostrăzile. Constructiv, soluţiile pot di de mai multe feluri – tunele, viaducte, pasaje şi poduri, canale pentru peşti sau amfibieni, scări.

Primele încercări de a proteja astfel habitatul vieţuitoarelor sălbatice datează din anii 50, în Franţa şi s-au extins apoi în Olanda, Elveţia şi Germania. Statisticile arată că cele circa 600 de tunele ce traversează drumurile din Olanda ai avut un impact major în creşterea populaţiilor de animale sălbatice; cel mai lung "ecoduct" are, în Olanda, 800 de metri şi traversează o autostradă, o cale ferată şi un teren de golf.

Peste ocean, economiştii au calculat că în fiecare an pagubele ce apar în urma coliziunilor dintre autovehicule şi animalele sălbatice însumează opt miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Poduri,
tunele,
soluţiile
/actualitate/poduri-pentru-animale-galerie-foto-9905813
9905813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.