PNV, partidul naţionalist basc din Spania, va susţine candidatura lui Sanchez la funcţia de premier

Autor: Raul Peterlin Postat la 10 noiembrie 2023 18 afişări

Partidul naţionalist basc din Spania, PNV, a susţinut, vineri, că a fost de acord să îl sprijine pe premierul în exerciţiu, Pedro Sanchez, în încercarea sa de a obţine un nou mandat.

PNV, partidul naţionalist basc din Spania, va susţine candidatura lui Sanchez la funcţia de premier

Sanchez, liderul partidului socialist, este favorit în acest moment pentru câştigarea poziţiei de premier al Spaniei, după ce PNV, partid naţionalist şi Junts, partidul catalan, îl susţin în cursa de formare al unui nou guvern.

Acest sprijin i-ar permite lui Sanchez să obţină o majoritate absolută în camera inferioară, formată din 350 de membri, în timpul votului care va avea loc în zilele următoare, scrie Reuters.

Junts a transmis că va susţine un nou guvern cu cele şapte voturi din parlament în schimbul unei legi controversate de amnistie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanchez,
spania,
basc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.