PNL anunţă că nu va vota Masterplanul de Transport fără autostrada dintre Moldova şi Transilvania

Autor: Florin Gheţău Postat la 24 ianuarie 2015 67 afişări

Biroul Politic Naţional al PNL, reunit vineri la Iaşi, a adoptat o rezoluţie în care se arată că PNL nu va vota în Parlament ordonanţa de urgenţă privind Masterplanul General de Transport dacă documentul nu va conţine şi autostrada care să lege Moldova de Transilvania.

Vicepreşedintele PNL Cristian Adomniţei a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că prin rezoluţia adoptată de BPN la Iaşi liberalii transmit Guvernului un mesaj clar pentru introducerea de urgenţă a autostrăzii Moldova - Transilvania în Masterplanul General de Transport al României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Adomniţei, regiunea Nord-Est este cea mai săracă regiune a României şi a Uniunii Europene, iar distribuţia investiţiilor în infrastructură, aşa cum este reflectată în versiunea actuală a Master Planului General de Transport, este total disproporţionată.

În rezoluţia adoptată de PNL se arată că doar zece la sută din fonduri sunt alocate Regiunii Nord-Est şi nord-estului Transilvaniei, ceea ce va conduce la adâncirea profundă a decalajelor inter-regionale.

"Cerem Comitetului de elaborare şi de monitorizare a Master Planului General de Transport, împreună cu celelalte patru milioane de locuitori ai Regiunii, includerea în varianta finală a acestuia, printre proiectele prioritare ale României, a Autostrăzii Moldova - Transilvania (Târgu-Mureş - Ditrău - Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni). Solicităm ca acest lucru să se întâmple înainte de aprobarea, de către Guvern, a documentului final”, se arată în rezoluţia adoptată la Iaşi de către BPN al PNL.

Adomniţei a mai spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că Guvernul nu ar fi introdus în urmă cu o săptămână autostrada în Materplanul General de Transport dacă nu ar fi existat "rezistenţa" de la Iaşi şi că speră ca Victor Ponta să-şi respecte promisiunile făcute la Iaşi în cursul zilei de vineri.

"Sper să nu fie o minciună a PSD, iar autostrada să nu se facă. Iniţial, în prima formă a Masterplanului, guvernul PSD a şters autostrada Moldovei de pe hartă, promiţând că face drum expres. Dar drumul expres este altceva, viteza de deplasare este mai mică, iar curbele în munţi sunt mai strânse. Este o mare minciună că drumul expres se poate transforma ulterior în autostradă”, a spus Adomniţei.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că Ponta a văzut că a pierdut clar alegerile prezidenţiale în municipiul Iaşi, luând doar 39 la sută, şi că liderul PSD nu îşi permite să mai piardă puncte.

"Vom lupta ca tot ceea ce a spus Ponta la Iaşi aşa să şi rămână”, a adăugat liderul liberal.

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, la Iaşi, că autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, în cazul căreia au existat numeroase controverse, este inclusă în forma ”aproape finală” a Masterplanului de transport rutier, care va fi trimisă Comisiei Europene, după ce va trece prin Parlament şi Guvern.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BPN PNL,
REZOLUŢIE,
/actualitate/pnl-anunta-ca-nu-va-vota-masterplanul-de-transport-fara-autostrada-dintre-moldova-si-transilvania-13784000
13784000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.