Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 22 octombrie 2017 144 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

UPS 

+ Trencadis din Baia Mare, Qualteh din Timişoara şi Tremend din Bucureşti sunt cele trei companii româneşti care au intrat în clasamentul Deloitte Technology Fast 50, clasament ce ierarhizează companiile din sectorul tehnologiei, din Europa Centrală, pe baza creşterii veniturilor pe o perioadă de patru an. Furnizorul de soluţii de automatizare robotizată a proceselor UiPath devine primul business care câştigă o distincţie specială pentru Most Disruptive Innovation.

+ Facebook a lansat Oculus Go, o nouă cască virtuală, ce nu necesită conectarea la un telefon sau cablu. Va fi disponibilă de anul viitor, la preţul de

199 de dolari.         

+ Investiţiile străine directe s-au dublat în judeţele de la graniţa cu Ungaria în ultimii zece ani. Infrastructura auto mai dezvoltată a contribuit la decizia companiilor de a investi.

+ Bucureştiul este prima capitală din Europa de Est în care funcţionează o bibliotecă de materiale - mostre de studiu, de la sticlă, metale şi ceramică până la compozite rare pe planetă. Acum are listate 2.000 de exponate şi va avea 10.000 până la sfârşitul anului viitor.

+ Dacia a vândut peste 350.000 de autoturisme în primele nouă luni ale anului, cu 10,5% mai mult decât anul trecut.

+ Ioan Popa, proprietarul Transavia, a investit 15 mil. euro în complexul de golf de lux Theodora Golf Club. Complexul turistic cuprinde cel mai mare teren de golf din România, dar şi o serie de facilităţi de cazare şi relaxare clasificate la standardul de patru stele plus.

DOWNS

- Serviciul Vodafone M-Pesa, prin care se puteau face plăţi prin intermediul telefonului, nu va mai fi disponibil din decembrie. în 2016, Vodafone ROmânia M-Payments SRL a avut afaceri de 0,6 milioane lei, pierderi net de 11,8 milioane lei şi datorii de 5,2 milioane lei cu un număr mediu de 37 de angajaţi.  

- Statele Unite se retrag din UNESCO, invocând costuri prea mari şi poziţiile antiisraliene ale organizaţiei. Ulterior, şi Israel a anunţat retragerea din forul internaţional.

- Datoria externă a României a crescut în primele opt luni cu 1,16 miliarde de euro, la 94 miliarde de euro.

- Patronul companiei Omniaturism, George Negru, s-a sinucis aruncându-se de la etajul unui bloc din Bucureşti, el recurgând la acest gest după ce firma pe care o administra a avut probleme financiare, potrivit unor surse judiciare.

- Marea Britanie întâmpină cea mai gravă ameninţare teroristă din toate timpurile, iar atacurile în ţară sunt inevitabile, avertizează Andrew Parker, directorul general al agenţiei de spionaj intern, MI5, citat de The Guardian.

- Investiţiile străine în România, în primele opt luni, au însumat 2,52 miliarde de euro, faţă de 3,1 miliarde în aceeaşi perioadă anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.