Plus 10% a cifrei de afaceri pentru reţeaua de clinici Polisano în 2016

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 20 decembrie 2016 389 afişări

Plus 10% a cifrei de afaceri pentru reţeaua de clinici Polisano în 2016

Polisano Clinici estimează pentru 2016 o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 10% şi a profitului operaţional cu 30%. Anul acesta compania a înregistrat o creştere cu peste 20% a numărului de abonaţi, în timp ce parteneriatele încheiate cu centre medicale din ţară şi din străinătate au dus la o creştere cu peste 30% a EBITDA, ritmul de dezvoltare urmând să fie susţinut şi anul viitor. Astfel, grupul îşi consolidează în 2016 poziţia ca fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa medicală. Cel mai amplu proiect de investiţii demarat de Polisano în 2016 este dezvoltarea unei săli de operaţii hibride, unice în România, în urma unei investiţii de 2 milioane de euro.

Polisano Clinici a investit în 2016 peste jumătate de milion de euro în dotări şi aparatură în cele două spitale din Sibiu, ajungând la un total al activelor de 335 milioane euro. Printre noutăţile terapeutice oferite se numără tratamentul prin ERCP pentru pacienţii cu patologia căilor biliare şi ureteroscopia flexibilă, pentru tratamentul endoscopic al calculilor renali/ureterali pentru care se practică litotriţia LASER. De asemenea, Polisano Clinici a iniţiat în acest an cel mai important proiect de investiţii al grupului - realizarea unei săli de operaţii hibride, unice în România, care va permite efectuarea unor intervenţii multidisciplinare, complexe, din sfera chirurgiei cardiovasculare şi a neurochirurgiei. Sala hibridă va fi finalizată în 2017, la Spitalul Polisano din Sibiu şi va deservi pacienţii din întreaga regiune centrală a ţării. Valoarea acestei investiţii se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

“Spitalul Polisano din Sibiu reprezintă o investiţie de peste 30 de milioane de euro şi este unul din cele mai profitabile spitale private din România. Viitoarea sală hibridă este pasul final pentru deschiderea unui centru de tratare a infarctului miocardic acut în Sibiu, însă tipurile de intervenţii multidisciplinare care vor fi realizate aici sunt aliniate ultimelor standarde internaţionale şi reprezintă un câştig pentru toţi pacienţii din România”, a declarat dr. Ovidiu Gligor, managerul spitalului Polisano.

Printre cele mai complexe intervenţii realizate anul acesta se numără:

• un procedeu endovascular revoluţionar, realizat în premieră mondială, pentru tratarea unui pacient în vârstă de 59 de ani, diagnosticat cu o disecţie aortică complexă de tip B. Intervenţia a fost realizată de Echipa Inimii, condusă de dr. Victor Costache si a fost asistată de dr. Sherif A.H Sultan, preşedintele Societăţii Internaţionale de Chirurgie Endovasculară.

• o intervenţie de tip Awake Brain Surgery, la o tânără cu crize de epilepsie şi diagnosticată cu o tumoră cerebrală situată lângă centrul vorbirii. Intervenţia a avut loc cu pacienta trează, aceasta comunicând permanent cu psihologul în timpul rezecţiei tumorale, astfel încât echipa de neurochirurgi, condusă de dr. Claudiu Matei, şeful Secţiei de Neurochirurgie, să poată proteja zonele cerebrale implicate în limbaj.

• o intervenţie chirurgicală minim invazivă pentru tratamentul disecţiei de aortă, la care a asistat dr. Rodney White, directorul departamentului de Chirurgie Vasculară din cadrul Universitatii California, SUA. Profesor al universităţii clasate pe locul zece la nivel mondial, dr.White a venit să înveţe această tehnică care urmează să fie introdusă, în 2017, şi în SUA.

• o intervenţie minim invazivă folosind pentru prima dată în România sistemul 3D Memo Record Livanova – ultima generaţie de dispozitive pentru reconstrucţia tridimensională a valvei mitrale. Intervenţia a fost efectuată unui pacient în vârstă de 47 de ani, diagnosticat cu o afecţiune cardiovasculară severă.

“Trăim într-o societate contra cronometru şi este natural ca şi chirurgia să se dezvolte într-o direcţie care să permită spitalizări mai scurte, cu recuperare extrem de rapidă, mai uşor tolerată de pacienţi - chirurgia minim invazivă, care a devenit un standard, atunci când este, bineînţeles, posibilă. În ceea ce priveşte afecţiunile cardiace cu indicaţie de tratament chirurgical, mai mult de jumătate dintre pacienţi ar putea fi operaţi prin procedee minim invazive, lucru care nu se întâmplă însă în practică, în ţară, fie pentru că mult prea puţini chirurgi sunt familiarizaţi cu aceste tehnici, fie din lipsa dotărilor corespunzătoare unor astfel de intervenţii. În Spitalul Polisano, abordul minim invaziv este preferat inclusiv în chirurgia oncologică, endocrină sau a peretelui abdominal”, explică dr. Victor Costache, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică şi directorul medical al Spitalului Polisano din Sibiu.

Anul 2016 a însemnat diversificarea ofertei medicale pentru clienţii corporate, fapt care a dus la o creştere cu peste 20% a numărului de abonaţi. In portofoliul companiei au intrat pachete de servicii medicale noi, precum One Day Check-Up, care cuprinde toate investigaţiile, analizele şi consultaţiile necesare pentru o evaluare completă a stării de sănătate, realizate într-o singură zi. De asemenea, Polisano Clinici a încheiat parteneriate strategice cu centre medicale din ţară, care au permis extinderea în zone geografice noi, precum Mediaş şi Craiova, dar şi cu centre din străinătate, precum Austria, în specialitatea obstetrică-ginecologie sau SUA, în domeniul chirurgiei cardiovasculare.

Echipa medicală, atât din Sibiu, cât şi din Bucureşti s-a lărgit cu profesionişti de renume naţional, printre care dr. Mugurel Bosînceanu, medic primar chirurgie toracică, cu experienţă acumulată în Toulouse, Franţa şi dr. Titus Cvasciuc, întors după doi ani petrecuţi la Spitalul Universitar din Leeds, Marea Britanie şi care oferă servicii de chirurgie endocrină de tiroidă, cancer tiroidian incipient şi avansat, paratiroidă şi glande suprarenale.

Prin colaborarea cu mediul academic, Clinica Polisano a fost premiată ca cel mai activ partener de practică din sfera privată în cadrul proiectului POSDRU: „Laboratorul Antreprenorial Universitar – Progres prin Inovare şi Practică”, derulat în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Spitalul Polisano a organizat împreună cu ULBS Sibiu şi a găzduit mai multe evenimente de  informare şi educaţie pentru comunitatea locală, dar şi congrese naţionale ştiinţifice, cu participare internaţională, care au fost creditate de Colegiul Medicilor din România ("Noi tendinţe şi abordări în managementul afecţiunilor cardiovasculare", “Valve Surgery of the 21st Century–Catheter or Minimal Invasive?”, “Neurochirurgia Mileniului 3”). La acestea se adaugă proiectul Şcolii Internaţionale de Vară Saving Hearts, primul program de acest fel din România, derulat în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Lund, Suedia şi institutul de cercetare Western Vascular Institute, Irlanda.

Grupul Polisano este primul grup complet integrat în domeniul medical din România, ce oferă servicii şi soluţii medicale unui număr de peste 2,1 milioane de clienţi (retail şi privat). Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii, un spital privat, un centru de fertilizare în vitro şi una dintre cele mai mari maternităţi private din Transilvania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Polisano,
clinici,
chirurgie,
investitii,
spital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.