PitechPlus încheie anul cu afaceri de 9 milioane de euro. Ce planuri au reprezentanţii companiei pentru anul următor

Autor: Andra Stroe Postat la 18 decembrie 2018 28 afişări

PitechPlus, una dintre cele mai mari companii clujene de soluţii software, încheie anul cu o cifră de afaceri de 9 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de anul trecut şi are în plan extinderea în ţările scandinave în 2019, după o creştere semnificativă anul acesta a activităţii din Marea Britanie.

PitechPlus încheie anul cu afaceri de 9 milioane de euro. Ce planuri au reprezentanţii companiei pentru anul următor

Compania şi-a axat activitatea în 2018 pe 5 direcţii: vânzări online, soluţii pentru industria ospitalieră, soluţii digitale pentru domeniile financiar şi asigurări, soluţii pentru segmentele auto şi mobilitate urbană  şi divertisment, în 2019 urmând să adauge două noi tipuri de servicii în portofoliu: transformare şi automatizare de business şi managementul aplicaţiilor.

PitechPlus are în prezent o echipă de 270 de angajaţi în centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş din care coordonează toată activitatea la nivel internaţional. Pentru 2019, reprezentanţii companiei şi-au propus creşterea numărului de angajaţi cu circa 20%. Proiectele la care lucrăm au devenit din ce în ce mai complexe, motiv pentru care dorim să extindem echipele actuale cu oameni cât mai bine pregătiţi”, mai spune Bogdan Herea.

Creşterea numărului de salariaţi urmează tendinţa pieţei forţei de muncă din Cluj-Napoca, unde industria IT cunoaşte o dezvoltare accelerată. În prezent, faţă de 2011, numărul companiilor de IT s-a dublat, peste 1.240 de companii desfăşurându-şi activitatea în acest domeniu, însemnând că, la acest moment, 1 din 10 salariaţi clujeni lucrează în IT. 

În prezent, PitechPlus îşi desfăşoară activitatea exclusiv pentru pieţele din Franţa, Elveţia, Germania, Marea Britanie, Statele Unite şi Belgia, urmând ca anul viitor să îşi extindă activitatea pe pieţele scandinave, dar şi în România, ţara noastră fiind pregătită pentru proiecte de transformare de business şi dezvoltarea soluţiilor de automatizare.

Anul acesta compania a finalizat achiziţia MindMagnet, unul dintre principalii furnizori de soluţii Magento din România, adăugând astfel o nouă funcţie de consultanţă şi management de proiect cu expertiza complementară a platformei pentru ecommerce Magento.

PitechPlus are 36 de clienţi activi în prezent, din industrii precum auto, comerţ, sectorul guvernamental şi bancar. Compania vizează creşterea numărului de clienţi, diversificarea portofoliului prin adăugarea de noi arii de expertiză fiind una dintre principalele direcţii strategice ale PitechPlus pentru anul 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
solutii,
crestere,
afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.