PIAŢA SMARTPHONE: Telefonul inteligent a devenit un produs banal. Cu cât au scăzut preţurile şi care e strategia companiilor pentru a stopa declinul

Postat la 22 iulie 2013 51 afişări

Smartphone-ul şi-a pierdut strălucirea de noutate absolută în tehnologie, devenind un produs banal, omniprezent, astfel că preţul mediu al unui terminal a scăzut din 2012 de la 450 de dolari la 375 de dolari, limitând creşterea mărcilor de top şi avantajând nou-veniţii care joacă la volum.

PIAŢA SMARTPHONE: Telefonul inteligent a devenit un produs banal. Cu cât au scăzut preţurile şi care e strategia companiilor pentru a stopa declinul

 Telefoanele conectate permanent la internet, încărcate cu aplicaţii diverse, după gusturile şi necesităţile clientului, au trecut în ultimii cinci ani de la produs de nişă la mainstream. Vânzările anuale de telefoane "inteligente" au crescut la aproape 300 miliarde de dolari în 2012, iar peste un miliard de persoane din întreaga lume deţin în prezent un smartphone, potrivit unei analize Bloomberg.

Piaţa se apropie de saturaţie în Statele Unite şi celelalte economii dezvoltate, peste jumătate dintre utilizatorii de telefoane mobile deţinând acum un smartphone.

În marile economii emergente, precum China şi India, unde potenţialul de creştere este uriaş, preferinţele înclină în proporţie copleşitoare către modelele ieftine, astfel că, per total, cererea pentru smartphone-urile de top este în scădere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-smartphone-telefonul-inteligent-a-devenit-un-produs-banal-cu-cat-au-scazut-preturile-si-care-e-strategia-companiilor-pentru-a-stopa-declinul-11138549
11138549
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.