Peste 1.300 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara protestează la Petroşani

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 22 mai 2015 80 afişări

Peste 1.300 de persoane, angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara, protestează, vineri după-amiază, în centrul oraşului Petroşani, pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă mineritul din Valea Jiului, cerând crearea unei strategii energetice în care să fie cuprins şi CEH.

Potrivit jandarmilor, peste 1.300 de persoane s-au adunat în faţa Casei de Cultură din Petroşani, pentru a participa la un miting de protest organizat de Sindicatul "Muntele".

Mitingul era programat să se desfăşoare în faţa Casei de Cultură, însă, datorită numărului mare de participanţi, oamenii ajung până aproape de Primăria Petroşani, ambele instituţii fiind în zona centrală a oraşului.

Protestatarii au vuvuzele şi scandează lonzinci precum "Noi suntem Hunedoara, nu omorâţi Hunedoara".

Ei cer Guvernului să creeze cât mai repede o strategie energetică în care să fie cuprins şi Complexul Energetic Hunedoara şi susţin că, în caz contrar, peste 6.000 de locuri de muncă vor fi desfiinţate.

Protestul este programat să se desfăşoare până la ora 16.00.

Sute de angajaţi ai CEH au protestat şi săptămâna trecută, în faţa Prefecturii Hunedoara şi în curtea Termocentralei Mintia, printre revendicări fiind şi crearea unei strategii energetice naţionale care să cuprindă termocentralele Mintia şi Paroşeni şi minele din Valea Jiului şi desfiinţarea unei firme deschise în luna aprilie care a preluat o parte din servicii şi care ar fi generatoare de costuri mari.

Ca urmare a pierderilor înregistrate în 2013 şi în 2014, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu probleme grave de lichiditate.

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are aproximativ 6.500 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MITING,
ANGAJAŢI CEH,
/actualitate/peste-1-300-de-angajati-ai-complexului-energetic-hunedoara-protesteaza-la-petrosani-14316223
14316223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.