Persoanele fizice, vizate de impozite de 70% pe banii nejustificaţi! Se anunţă prăpăd în România din 2024 din cauza ANAF

Postat la 10 noiembrie 2023 179 afişări

Persoanele fizice, vizate de impozite de 70% pe banii nejustificaţi! Se anunţă prăpăd în România din 2024 din cauza ANAF

ANAF impune de anul viitor impozitul de 70% pe banii persoanelor fizice care nu pot fi justificaţi legal. Astfel, măsura se va aplica pentru deciziile emise după 1 iunie 2024 sau pentru controalele începute de atunci, arată experţii.

Ce spune Dan Manolescu, preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali

ANAF va impozita 70% banii persoanelor fizice dacă nu pot fi justificaţi şi nu au fost declaraţi, în loc de 16% cum este în prezent, începând din 1 iunie 2024, conform Legii noilor taxe, Legea 296/2023. Totuşi, sunt unele aspecte practice referitoare la aplicarea acestui nou procent, în cazul controalelor în desfăşurare sau cele care încep chiar de la 1 ianuarie 2024, după cum a arătat Dan Manolescu, preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali.

Practic, este vorba despre veniturile a căror sursă nu a fost identificată în baza verificărilor de ANAF.

„Se spune că, de fapt, se va aplica începând cu 1 iunie pentru toate deciziile de impunere emise din acel moment. Asta înseamnă că persoane care sunt în control acum şi pentru care nu se încheie până atunci controlul sau care vor intra în control în perioada următoare, vor fi situaţia de a plăti un impozit majorat semnificativ de la 16% la 70%, doar pentru că decizia se emite mai târziu”, a afirmat Dan Manolescu, potrivit hotnews.ro.

Prin urmare, expertul a arătat că cei care poate sunt deja în control se vor grăbi cumva să ajungă la o înţelegere cu Fiscul, pentru a plăti mai repede 16% decât 70% de anul viitor.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
abandon,
ceai,
desfasurare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.