Perla României. Staţiunea are cel mai lung traseu de telescaun din ţară şi ozonul de calitatea cea mai înaltă

Postat la 19 iulie 2016 6443 afişări

Perla României. Staţiunea are cel mai lung traseu de telescaun din ţară şi ozonul de calitatea cea mai înaltă

Bucovina este renumita pentru tradiţiile păstrate, dar şi pentru ospitalitatea localnicilor. Zona este cunoscută şi pentru numeroasele bogăţii naturale. Un astfel de loc este Vatra Dornei şi izvoarele sale minerale. Mii de turişti merg acolo an de an ca să îşi trateze diverse boli.

Vatra Dornei este situată la 110 km de Suceava şi 82 km de Bistriţa Năsăud. Oraşul este amplasat la confluenţa râurilor Dorna, Neagra Şarului şi Bistriţa şi este cunoscut încă din secolul al XIX-lea pentru resursele bogate de apă minerală. Turiştii pot alege Vatra Dornei pentru tratarea diverselor afecţiuni, dar şi pentru relaxare.

Petru Ariciuc, şef serviciu Turism Salvamont, enumeră câteva dintre atracţiile locului: „Parcul balnear care a fost inaugurat în 1910, atunci a şi concertat pentru prima oară fanfara în parc. Este declarată ca zona cu ozonul cu cea mai înaltă calitate din ţara. Avem două muzee apreciate de turişti - Muzeul Etnografic, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Pot să facă o plimbare cu telescaunul. Este cel mai lung telescaun din ţară. Pot să coboare pe jos să culeagă fructe de pădure”.

În fiecare an, peste 40.000 de turişti aleg să îşi petreacă vacanţa în Vatra Dornei. Resursele naturale de aici sunt exploatate doar de investitorii privaţi. Aceştia au investit în complexuri moderne, specializate pe diverse tratamente.

„În preţul camerei, pacienţii dispun de mic dejun, bufet suedez, piscină încălzită, saună umedă, saună uscată şi sală de fitness. În cadrul bazei de tratament avem saloane de masaj, avem băi galvanice, băile de carbon, băile de plante şi împachetările cu parafină. Băile de carbon acţionează asupra circulaţiei, iar băile de plante sunt bune pentru răceli şi pentru relaxare. Împachetarile cu parafină acţioneaza asupra unor zone dureroase, cum ar fi lombară, toracală, cervicală, umăr, cot, glezne”, explică Eduard Zoltan, kinetoterapeut.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/perla-romaniei-statiunea-are-cel-mai-lung-traseu-de-telescaun-din-tara-si-ozonul-de-calitatea-cea-mai-inalta-15531657
15531657
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.