O sportivă de numai 13 ani va reprezenta România la Jocurile Olimpice. Are 1,82 metri şi e poreclită “Rechinul”

Postat la 19 iulie 2016 642 afişări

O sportivă de numai 13 ani va reprezenta România la Jocurile Olimpice. Are 1,82 metri şi e poreclită “Rechinul”

 Ana Iulia Dascăl este marea surpriză a delegaţiei olimpice de la Rio. Înotătoarea originară din Cluj-Napoca, antrenată de Edi şi Beatrice Câşlaru, a primit  invitaţie pentru competiţia supremă din Brazilia. Ana va fi mezina României la Rio, ea având numai 13 ani şi 11 luni la startul competiţiei.

”Este o realizare fantastică pentru ea. O încununare a efortului pe care l-a făcut în ultimul an, de când lucrăm împreună. Ana a muncit mult, a avut un progres fantastic, şi a fost foarte aproape de a realiza baremul B, care i-ar fi permis să meargă ca junior la Rio. Nici nu vă daţi seama cât de dezamăgită  fost când a ratat baremul pentru 17 sutimi la o probă şi pentru 3 zecimi la alta. A fost greu să o recapacităm, dar cred că acum lucrurile vor reveni la normal”, spune Eduard Câşlaru.

Ana Dascăl s-a născut la Cluj Napoca pe 12 septembrie 2002, iar tatăl ei este preşedintele secţiei de nataţie de la Universitatea Cluj. Din toamna anului trecut se antrenează la Constanţa, la Palatul Copiilor, cu soţii Câşlaru. La Rio va reprezenta clubul U Cluj, acolo unde este legitimat şi Robert Glinţă.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-sportiva-de-numai-13-ani-va-reprezenta-romania-la-jocurile-olimpice-are-1-82-metri-si-e-poreclita-rechinul-15531663
15531663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.