Percheziţii la contabila şefă a unei firme din industria farmaceutică suspectată de delapidare

Autor: Andrei Dumitrescu Postat la 16 septembrie 2015 1004 afişări

Poliţiştii fac cinci percheziţii, miercuri, în judeţul Ilfov, într-un dosar în care contabila şefă a unei firme din industria farmaceutică este suspectată că a delapidat societatea cu aproximativ 2,5 milioane de lei, bani cu care şi-ar fi cumpărat apartamente şi maşini de lux.

Contabila şefă a societăţii şi o altă persoană, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, urmează să fie audiate la sediul Poliţiei Române, în dosarul în care se fac cercetări pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare a banilor.

"Cercetările efectuate până în prezent au stabilit că o femeie, în calitate de contabil-şef al unei societăţi comerciale care desfăşoară operaţiuni în domeniul medical, în perioada 2009-2014, şi-ar fi însuşit, în mod nejustificat, aproximativ 2,4 milioane de lei (cca 600.000 de euro), din conturile societăţii, falsificând în acest scop diferite înscrisuri. Fondurile astfel obţinute ar fi fost folosite la achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile în nume propriu sau pe numele unor terţe persoane", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Potrivit unor surse din Poliţie, femeia lucra la compania Geneva Romfarm, iar din cei peste 600.000 de euro pe care i-a luat din firmă şi-a cumpărart apartamente într-un cartier rezidenţial din Otopeni şi maşini de lux.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, acţiunea fiind coordonată de Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONTABILĂ,
DELAPIDARE,
PERCHEZIŢII
/actualitate/perchezitii-la-contabila-sefa-a-unei-firme-din-industria-farmaceutica-suspectata-de-delapidare-14714383
14714383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.